onsdag, 05 juni 2024 08:49

Vogntog med kalkuner veltet på E16 ved Sollihøgda – 1700 kalkuner avlives

Skrevet av
Vogntog med kalkuner veltet på E16 ved Sollihøgda – 1700 kalkuner avlives Illustrasjonsfoto: Unsplash

Et vogntog lastet med levende kalkuner veltet onsdag morgen på E16 ved Sollihøgda. 1700 kalkuner må avlives.

Politiet meldte om hendelsen like før klokka 5 onsdag morgen. Operasjonsleder Eirik Sannes i Oslo politidistrikt fortalte da at kalkunene sto i fare for å bli kvalt.

– Det kreves et lufteanlegg for å holde det levelig inni der, og det har stanset. Mattilsynet er varslet for å se hva som kan gjøres, forklarte han.

– Det er tidsbegrenset hvor lenge de kan holde seg uten at luftanlegget fungerer, sa han videre.

Politiet opplyste at det ble gjort vurderinger på stedet for å se om det fantes akuttiltak som kunne tas for å redde kalkunene, men like før 5.30 opplyste de at det var besluttet å avlive dem.

Politiet kunne ikke onsdag morgen si noe om årsaken til ulykken, men de gjør undersøkelser på stedet og snakker med sjåføren, som virker uskadd.

Det ble en stund vurdert å stenge veien for å berge vogntoget, noe som ville ha fått store konsekvenser for rushtrafikken onsdag morgen. Klokken 6.32 opplyser politiet at de i samråd med Veitrafikksentralen og bilberger likevel har bestemt at bergingen utsettes til natt til torsdag.

– Trafikken skal gå greit forbi stedet. Det er noe usikkerhet rundt hvor mye plass selve nødslaktingen vil kreve, skriver operasjonsleder Sannes.

Andre saker å lese

Innbrudd på Nakkerud

02-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Politiet har gjort åstedsundersøkelse og sikret spor i en bolig etter et innbrudd som er gjort i løpet av siste døgnet. Hendelsen har skjedd i Bureveien ved Nakkerud. Det er...

Les mer i RingeriksAvisa

Eminem slipper nytt album neste uke

02-07-2024 Musikk NTB - avatar NTB

Eminem slipper nytt album neste uke

Den amerikanske rapperen Eminem (51) slipper sitt nye album «The Death of Slim Shady (coup de grâce)» 12. juli, melder han på Instagram.

Les mer i RingeriksAvisa

Mandags-quiz

01-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

1. juli kommer disse lovendringene

01-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

1. juli kommer disse lovendringene

I dag trer en rekke nye lover og regler i kraft. Blant annet blir det dyrere å lease bil, strengere straff for ungdomskriminelle og kutt i kontantstøtten.

Les mer i RingeriksAvisa