tirsdag, 11 juni 2024 09:15

Mehl og Vedum kaller inn til møte om økonomisk kriminalitet

Skrevet av
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) vil økonomisk kriminalitet til livs. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) vil økonomisk kriminalitet til livs. Foto: Javad Parsa / NTB

Vedum og Mehl inviterer flere ledere av statlige etater til møte for å diskutere hvilke tiltak mot økonomisk kriminalitet som bør prioriteres høyest.

– Dersom vi skal stoppe gjengene og den organiserte kriminaliteten, må vi gå etter pengene. Vi har oversikt over truslene, og vi har mange gode tiltak. Nå skal vi sammen med etatene sørge for at det blir satt i gang tiltak som rammer de kriminelle, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Regjeringens stortingsmelding om økonomisk kriminalitet behandles av Stortinget tirsdag.

– Vi skal slå tilbake mot de kriminelle gjennom en hurtig, samordnet og effektiv gjennomføring av planene, sier Mehl.

Hvitvasking, profesjonelle tilretteleggere, kriminelles infiltrasjon av den hvite økonomien og valutasmugling er tema for møtet. Økokrim, Skatteetaten, Finanstilsynet, Tolletaten og Tilsynsrådet for advokatvirksomhet deltar.

Temaet er aktualisert etter at dokumentarserien «Den sorte svane» ble sendt på NRK. Mehl kaller dokumentaren rystende.

– «Den sorte svane» gir et rystende innblikk i råskapen som preger organisert kriminalitet. Det snakkes om hvitvasking, skatteunndragelser og drap som om det var å handle melk eller brød på butikken. Selv om trusselen fra denne kriminaliteten er kjent, og finnes også i Norge, er det likevel alvorlig å se hvor hverdagslig dette virker for de kriminelle, sier Mehl.

Hun har vært i kontakt med justisministrene i Sverige og Danmark om oppfølging av forholdene i dokumentaren.

Andre saker å lese

Kjørte uten førerkort

21-06-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Fredag formiddag ble en mann i 70-årene stanset i en trafikkontroll på Jevnaker. Det viste seg atr mannen ikke hadde førerkort.

Les mer i RingeriksAvisa

Så ble det (endelig) asfalt i Fossveien

21-06-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Så ble det (endelig) asfalt i Fossveien

Etter flere år med uenigheter og rettssaker med en prosesskåt nabo, kunne endelig Anders Bjerke asfaltere sin egen bakgård i Fossveien 1-3.

Les mer i RingeriksAvisa

Flere jerver fører til økt tap av lam

21-06-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Flere jerver fører til økt tap av lam

En ny studie fra NINA har dokumentert det mange antar; når antall jerver i et område går opp, så øker også tapene av lam i beitelagene i området. Hiuttak av...

Les mer i RingeriksAvisa

16-åring døde etter å ha blitt knivstukket ved Oslo S

20-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

16-åring døde etter å ha blitt knivstukket ved Oslo S

Den 16 år gamle gutten som ble knivstukket under en mulig slåsskamp ved Oslo S fredag kveld, døde torsdag av skadene. Flere ungdommer er siktet i saken.

Les mer i RingeriksAvisa