tirsdag, 11 juni 2024 09:25

Nesten 20.000 Wagner-soldater drept under beleiringen av Bakhmut

Skrevet av
Nesten 20.000 leiesoldater døde i kamp for Wagner-gruppen under slaget om Bakhmut. Her er to Wagner-soldater avbildet mens de feirer bursdagen til grunnlegger Jevgenij Prigozjin 1. juni. Nesten 20.000 leiesoldater døde i kamp for Wagner-gruppen under slaget om Bakhmut. Her er to Wagner-soldater avbildet mens de feirer bursdagen til grunnlegger Jevgenij Prigozjin 1. juni. Foto: Dmitrj Lovetskij / AP / NTB

Nesten 20.000 leiesoldater ble drept i kamp for Wagner-gruppen under slaget om Bakhmut, viser en granskning utført av BBC og Mediazona i Russland.

Mediene har fått tak i dokumenter som viser opplysninger om utbetalinger til pårørende av soldater drept mellom januar 2022 og august 2023 etter at Wagner-grunnleggeren Jevgenij Prigozjin døde i august i fjor, skriver BBC og det uavhengige russiske mediet Mediazona.

Totalt ble rundt 19.500 Wagner-soldater drept i Bakhmut, hvorav over 17.000 var tidligere fanger som hadde blitt benådet av Russlands president Vladimir Putin i bytte mot å dra til fronten.

Tallene er i nærheten av det Prigozjin selv hevdet i mai 2023, da han sa at han hadde mistet mer enn 20.000 menn i slaget om byen.

Prigozjin innledet i slutten av juni i fjor et kortvarig opprør mot Kreml og startet en marsj mot Moskva, men mindre enn 24 timer senere ble det erklært over.

To måneder senere styrtet et privatfly med Prigozjin om bord, og han og alle andre om bord omkom.

Andre saker å lese

Kjørte uten førerkort

21-06-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Fredag formiddag ble en mann i 70-årene stanset i en trafikkontroll på Jevnaker. Det viste seg atr mannen ikke hadde førerkort.

Les mer i RingeriksAvisa

Så ble det (endelig) asfalt i Fossveien

21-06-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Så ble det (endelig) asfalt i Fossveien

Etter flere år med uenigheter og rettssaker med en prosesskåt nabo, kunne endelig Anders Bjerke asfaltere sin egen bakgård i Fossveien 1-3.

Les mer i RingeriksAvisa

Flere jerver fører til økt tap av lam

21-06-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Flere jerver fører til økt tap av lam

En ny studie fra NINA har dokumentert det mange antar; når antall jerver i et område går opp, så øker også tapene av lam i beitelagene i området. Hiuttak av...

Les mer i RingeriksAvisa

16-åring døde etter å ha blitt knivstukket ved Oslo S

20-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

16-åring døde etter å ha blitt knivstukket ved Oslo S

Den 16 år gamle gutten som ble knivstukket under en mulig slåsskamp ved Oslo S fredag kveld, døde torsdag av skadene. Flere ungdommer er siktet i saken.

Les mer i RingeriksAvisa