onsdag, 19 juni 2024 08:13

Nå kan du vippse til dansker og finner

Skrevet av
Fra i dag blir det like enkelt å vippse dansker og finner som det er å vippse nordmenn. Fra i dag blir det like enkelt å vippse dansker og finner som det er å vippse nordmenn. Foto: Lise Åserud / NTB

Fra i dag blir det like enkelt å vippse dansker og finner som det er å vippse nordmenn. Men det koster 4 prosent av beløpet.

Det skriver betalingstjenesten Vipps i en pressemelding.

I alt er det 11,6 millioner brukere av Vipps i Norge og MobilePay i Danmark og Finland. Til nå har det vært knotete å overføre penger mellom landene.

– Dette har vært etterspurt lenge, og nå har vi endelig løsningen klar. Det betyr farvel til lange IBAN-nummer og mange tastetrykk. Nå trenger du bare et telefonnummer. Dette er det første av mange skritt vi tar for å bringe Norden enda tettere sammen, sier Rune Garborg, sjef i Vipps MobilePay.

Kostbart

Overføringene vil koste 4 prosent av det beløpet du skal sende. Dette skal ifølge Vipps være tydelig angitt i appen. Det vil også vises hva en overførsel omtrentlig koster i din egen valuta.

Oppå de 4 prosentene kan banken i tillegg legge på et valutapåslag, som når man bruker bankkortet sitt i utlandet.

Det koster ingenting å motta penger.

På spørsmål fra nettstedet BankShift svarer Garborg om det høye gebyret for sende penger til utlandet med Vipps.

– Målet vårt er først og fremst å forenkle det å dele regningen etter et måltid med nordiske venner, vippse en danske for en kopp kaffe eller sende en pengegave til niese i Finland. Der andre tilbydere ofte tar et fast beløp uavhengig av hvor stort eller lite beløp som skal overføres, har vi valgt en prosentmodell som er mer gunstig for de mindre summene, skriver Garborg i en e-post til nettstedet.

Kommer til Sverige

Vipps varsler også at Sverige skal inkluderes i tjenesten, og at planen er at dette skal skje i løpet av høsten 2024.

– Vi har som mål å forenkle hele den nordiske regionen. Sverige er det største landet og svensker skal selvfølgelig også kunne ta del i dette. Vi ser derfor veldig fram til å lansere Vipps på det svenske markedet, sier Garborg.

Andre saker å lese

Kraftig hopp i omsetningen til butikkene i mai

28-06-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Kraftig hopp i omsetningen til butikkene i mai

Omsetningsvolumet i detaljhandelen gikk opp 3,2 prosent fra april til mai 2024, viser sesongjusterte tall fra SSB.

Les mer i RingeriksAvisa

FredagsQuiz

28-06-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er fredagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Stjal GPS fra gravemaskin

28-06-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

I Borgerudgata ble det natt til torsdag stjålet maskinstyring / GPS fra en gravemaskin. Dette er kostbart utstyr og politiet oppretter sak.Det er nå høysesong for tyverier og det er...

Les mer i RingeriksAvisa

Togbrann på Tyristrand

28-06-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Torsdag kveld tok det fyr i de to bakerste vognene på et godstog ved Støaveien på Tyristrand. Brannvesenet rykket ut til det 300 meter lange godstoget og fikk slukket brannen.En...

Les mer i RingeriksAvisa