onsdag, 11 mai 2016 09:37

Norsk Tipping setter på bremsen

Skrevet av
Ingeborg Myhre står for lottotrekningen Ingeborg Myhre står for lottotrekningen Foto: Norsk Tipping

Norsk Tipping har fått Kulturdepartementets klarsignal til å innføre  en totalgrense for tap. Dette betyr at du på tvers av alle spill ikke får bruke mer enn 20.000 pr mnd.

- Presser dere nå flere storspillere over til de utenlandske konkurrentene? Vi stiller spørsmålet til kommunikasjonsdirektør Tonje Sagstuen i Norsk Tipping.

- Nei, all forskning vi har foretatt viser at spillere som får en advarsel faktisk stopper opp og tenker seg om. Totalgrensen på kr 20.000 pr mnd er bare en av flere tiltak vi setter i verk.

- Hvilke andre tiltak?

- Alle som spiller hos oss på nett må akseptere at de blir overvåket av "Playscan". Gjennom dette programmet kan vi i detalj følge med på våre spillere. Disse er delt inn i tre soner. Grønn sone er den normale for spillere uten problemer. Gul sone er spillere i faresonen og rød sone er de som har gått for langt og som fra høsten av blir stoppet.

- Får disse aldri spille mer?

- Jo, de kan få spille igjen, men ikke før de har satt opp et budsjett. Vi gir dessuten spilleren en oversikt som viser hva han har spilt for den siste tiden. Dette gir som regel en god psykisk effekt.

- Hva med kommunikasjonen med de som spiller i kiosk?

- Her driver vi kontinuerlig opplæring av våre kommisjonærer slik at disse skal bli flinkere til å oppdage problemer hos kundene, avslutter Tonje Sagstuen.

– Vi er trygge på at totalgrensen er et tiltak som virker. Det vil ha en viktig forebyggende effekt for alle våre spillere, og en vesentlig skadebegrensende effekt for noen få som allerede spiller for mye, tilføyer Norsk Tippings administrerende direktør Torbjørn Almlid.

Norsk Tipping er det første spillselskapet i verden som innfører en universal tapsgrense. Og selv om det er ulovlig, kan du fortsatt låne spillekortet til en du kjenner. Men mye enkelere er det selvfølgelig å gå til konkurrentene.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa