Oppdatert 22.01.2018

Hønefoss-jente vil eksportere norsk musikk

Hønefoss-jente vil eksportere norsk musikk Foto: Victoria Hoseth

Pernille Dragsten Holden fra Hønefoss, som til daglig jobber som digital marketing manager i Phonofile/Sweet Cherry Records, ansees som et av talentene ved musikkbransjens eksportsatsning.

Eksportskolen er et tilbud til talenter med store ambisjoner i musikkbransjen – en trinnvis modell for å bygge kompetanse og karriere. Med dette prosjektet ønsker man å bygge sterkere aktører innen musikknæringen i hver enkelt region og nasjonalt.

Målet med Eksportskolen er å forme et tilbud som gjennomføres i flere regioner, og skal gi band og artister verktøy for å styre sin egen karriere mot internasjonale marked. Eksportskolen skal styrke bransjeapparatet rundt artister ved å øke forståelsen for eksport, nettverksbygging og gi økt faglig kompetanse rundt sin forretningsdrift.

Norsk musikkundistri trenger flere unge ledere med innsikt i selskapsutvikling. I den forbindelse arrangererte Music Norway og de regionale kompetansesentrene for musikk (BRAK, TEMPO, ØKS, KOFO, STAR og MØST) en Eksportskole der ti unge bransjetalenter ble samlet for å tilegne seg verdifull innsikt og kompetanse i felt som er avgjørende for å kunne utvikle bedriften og øke eksportmulighetene.

Elite er et ledelses- og forretningsutviklingskurs som ønsker å gi unge gründere og personer i gründerbedrifter verdifull innsikt og kompetanse i felt som er avgjørende for å kunne utvikle bedriften og øke eksportmulighetene.

Programmet er helårsbasert og ble arrangert for første gang i november 2015 med en todagers samling i Oslo, og ble avsluttet i oktober med ‘trade mission’ til London.

I London fikk deltakerne innsikt i UKs musikkbransje, besøke seltrale bedrifter (blant annet Spotify) og knytte kontakter både via uformelle og formelle møteplasser.

- Det er utrolig viktig å satse på talenter tidlig. Skal vi øke norsk musikkeksport må vi også styrke bransjeleddet. De ti Elite-deltakerne er alle dyktige og spennende aktører som vi er sikre på at vi kommer til å se mye i årene fremover, sier Kathrine Synnes Finnskog, direktør i Music Norway.

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20