torsdag, 10 november 2016 15:39

Ringerike Utvikling sverter halve USA

Skrevet av
Kopi av websiden Kopi av websiden

En ting er å være morsom, en helt annen ting er det å være morsom på andres bekostning. Det noe uventede utfallet av valget i USA har medført en noe oppsiktsvekkende kommentar fra organet for tre norske kommuner og en høyskole.

På forsiden av den nye websiden til Ringerike Utvikling, http://www.emigrateme.com/ , kunne man torsdag lese følgende innledning:

- I lys av presidentvalget i USA, har det regionale utviklingsselskapet i Ringerike utviklet et restitueringsprogram i Ringerike, Norge. Vi tilbyr akutt hjelp til etterkommere av utvandrede nordmenn og andre amerikanere som vurderer en ny start i utlandet.

Det er altså Ringerike Utvikling som står bak denne "morsomme" websiden og gjør narr av omtrent halvparten av befolkningen i USA.

Ringerike Utvikling eies av kommunene Hole, Ringerike og Jevnaker, samt Høgskolen i Sørøst-Norge. Vi spurte ordfører i Hole, Per Berger, hva han synes om websiden.

- Jeg er kjent med at det jobbes med et forslag til en side, men jeg trodde ikke at noe var lagt ut. Ut over det har jeg ingen kommentarer.

Vi stilte samme spørsmålet til styreleder i Ringerike Utvikling, Steffen Fagerås, som mente dette var et spenstig profileringsstunt for å få oppmerksomhet rettet mot Ringeriksregionen.

RingeriksAvisa mener det er en ganske stor forskjell på å være morsom i en Facebook-kommentar og det å slenge med leppa på denne måten på et nettsted som representerer deler av det offisielle Norge. At hele websiden er på engelsk, gjør det ikke mindre beklemmende.

Sist redigert torsdag, 10 november 2016 15:52

Andre saker å lese

Narvik og Comet Halden klar for eliteserien - Ringerike ned

28-03-2024 Sport NTB - avatar NTB

Narvik og Comet Halden klar for eliteserien - Ringerike ned

Narvik knuste Grüner 7-2 borte og sikret med det opprykk til eliteserien i ishockey. Comet Halden beholdt plassen med 5-3-seier over Ringerike.

Les mer i RingeriksAvisa

TorsdagsQuiz

28-03-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Svarene på dagens quiz finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Meteorologene varsler kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge torsdag kveld

28-03-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Meteorologene varsler kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge torsdag kveld

Skal man kjøre på hytta torsdag kveld, bør man være særdeles varsom. Det er ventet kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge.

Les mer i RingeriksAvisa

Hamstrer egg i Sverige - men i Hønefoss er det egg nok

28-03-2024 Nyheter NTB og Frank Tverran - avatar NTB og Frank Tverran

Hamstrer egg i Sverige - men i Hønefoss er det egg nok

Mangelen på egg i enkelte norske butikker har ført til at nordmenn hamstrer egg også i butikkene rett over svenskegrensen.

Les mer i RingeriksAvisa