Oppdatert 25.04.2018

Smellerkonkurranse i Hønefoss

Cleo i ivrig søk på en snøscooter Foto: Frank Tverran Cleo i ivrig søk på en snøscooter

Hønefoss og omegns brukshundklubb var i helgen vertskap for Smellerkonkurranse i klasse 1, som er nybegynnerklassen.

Smeller er en relativt ny hundesport i Norge og Hønefoss har det desidert største smellermiljøet i landet. Derfor er det ikke så rart at Norsk Smellerklubb ble stiftet i Hønefoss den 12.juni 2014.

Smeller er hundesporten for alle som liker nesearbeid - og utfordringen som ligger i at hver konkurranse byr på nye lukter og søksområder, som er ukjente for deltakerne!

Det legges ut spor i form av skinnbiter som en person har båret inntil kroppen et par timer. Bitene blir deretter gjemt på forskjellige steder, men en bit blir holdt tilbake slik at hunen kan få lukte på denne før søket begynner.

Alle kan bli med
Det spiller ingen rolle hva slags hund du har. Her kan selv den minste miniatyrhunden gjøre det like bra som en stor hund. Lørdag og søndag måtte hundene gjennom fire øvelser. Vi kikket på to av øvelsene.

smeller2
Witty fant raskt riktig kasse (Foto: Frank Tverran)

Shetland Sheepdog Witty søkte etter spor gjemt i en av kassene. Den fant lynraskt fram til riktig kasse, men dessverre hadde hundefører Tone Ellingsen vært uheldig og tråkket over den oppmerkede sidelinjen som bare hunden fikk krysse, og dermed ble de disket. Men det skjønte heldigvis ikke hunden.

Med ekvipasjen Cleo og Anne-Batt Haug fra Drammen brukshundklubb gikk det bedre. De skule i løpet av 5 minutter finne 5 spor på en snøscooter. Og Cleo fant 3 av 5, noe som slett ikke var dårlig.

På helgens stevne kom det deltakere fra hele sør-Norge og her var deltakere fra Bergen og Trondheim.

Du kan lese mer om dette på smeller.no

Funfact:
I Smellerklubbens vedtekter om hvem som kan bli medlem, heter det følgende:
§3 Medlemskap
Som medlem kan opptas enhver uberyktet person.

smeller3
Anne-Bett og Cleo (Foto: Frank Tverran)

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20