Oppdatert 25.04.2018

Hundens aktivitetsdag

Willy imponerte, men så var han årets agilityhund i 2016 Foto: Frank Tverran Willy imponerte, men så var han årets agilityhund i 2016

Nok en gang arrangerte Lady og Landstryker´n og Ringerike Dyreklinikk i Hønefoss ”Hundens Aktivitetsdag”. Lørdag var det utstilling for barn og hund, oppvisninger, rebusløp, gratis tannsjekk samt vafler og kaffe i Industrigata.

hundedag2
Ice har markert funn og Wenche Olsen gir godbit (Foto: Frank Tverran)

- Dette er et arrangement som passer for hele familien, både de som allerede har hund og de som ønsker å skaffe seg et nytt familiemedlem. Vi stiller opp med råd og tips, sier eierene av Lady og Landstrykeren som forteller at samme arrangement sist gang ble særdeles vellykket.

I det innholdsrike programmet var det blant annet  agility-oppvisning fra medlemmer i Hønefoss og omegn brukshundklubb. Dette er en gren hvor hundene, sammen med eieren, må forsere en løype bestående av forskjellige hindringer som slalåm, løpe i tunnel samt hoppe over hindre i banen. Dette krever masse trening og øvelsen har i årenes løp blitt en av de mest populære hundesporter på verdensbasis.

Den lokale avdelingen for Norske Redningshunder var tilstede med egen stand og viste hva deres hunder kan gjøre i aktiv tjeneste. Bruken av tjenestehund er en viktig del av landets sikkerhet og sertifiseringen av godkjente hunder er en omfattende men spennende oppgave.

Wenche Olsen med hunden Ice, fulgte et spor bortover asfalten hvor den snuste seg fram til kronestykker som var lagt ut. En av de vanskeligste oppgavene innen sporing.

Ringerike Dyreklilnikk kunne by på gratis tannsjekk. Mange hunder sliter med tennene sine og her fikk man en kjapp status.

Det var mange flotte stands med gratis fórprøver og med servering av kaffe og vafler.

hundedag3 camaro
Camaro og Line. Camaro måtte ta det litt rolig på grunn av en kneskade (Foto: Frank Tverran)

hundedag4 dennis
Dennis kom tilbake til Kristin etter en liten tur ut i buskene (Foto: Frank Tverran)

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20