videofilm nitar

Oppdatert 16.12.2018
A+ A A-

Hunder drepte 10 sauer

Hunder drepte 10 sauer Illustrasjonsfoto: Frank Tverran

Da to løshunder jaget en saueflokk i Hemsedal, fikk det fatale følger.

Da dette ble oppdaget, var 4 sauer bitt i hjel og ytterligere 14 skadet. Eier av sauene fikk etter hvert kontroll på hundene, som ble tatt i forvaring av politiet. Senere måtte veterinær avlive 6 sauer til på grunn av store skader.

Det er fortsatt utvidet båndtvang der dyr går ute.

- Når to eller flere hunder er løse sammen, kan de utløse og stimulere jaktadferd hos hverandre. Hunder av noen raser vil i større grad enn andre vise slik adferd. Men å jage og bite sau er naturlig adferd for hund. Vi må huske på at de i utgangspunktet er rovdyr. Derfor kan slikt skje med en hvilken som helst hund, av hvilken som helst rase, sier eksperter på hundeadferd.

Hundeloven er streng
"En hund som uten ledsager går løs i utmark eller landbruksområder i båndtvangstid og utgjør en klar fare for husdyr og tamrein, kan opptas av grunneieren, festeren, forpakteren, beiteberettigede, en berørt reineier eller noen som opptrer på vegne av disse. Dersom det ikke lar seg gjøre å oppta hunden eller få politiet til stedet så raskt som situasjonen krever, kan vedkommende om nødvendig avlive hunden på stedet."

Sist redigertsøndag, 22 oktober 2017 16:25
  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20