videofilm nitar

Oppdatert 16.12.2018
A+ A A-

Fakkeltog mot pels

Stor oppslutning mot pels Foto: Rasmus Lindberg Stor oppslutning mot pels

For første gang har det i Hønefoss blitt arrangert fakkeltog mot pelsdyroppdrett. Triana Inglesias sørget for at kjendisfaktoren også var tilstede.

Lørdag 21.oktober ble slike arrangementer gjennomført på 29 steder i Norge. Dermed blir dette Europas største markering for pelsdyrenes velferd. Gjennom fakkeltogene, som er NOAHs viktigste påvirkningsmetode, vil man rette politikernes oppmerksomhet mot pelsdyrnæringen i Norge.

Fakkeltogene ble første gang arrangert høsten 2003 og i fjor deltok over 8.000 personer på 26 forskjellige steder. Fakkeltoget i Hønefoss samlet nærmere 150 personer. Starten gikk fra parkeringsplassen til Hønefoss vgs, forbi Ringerike rådhus, opp gjennom sentrum og videre til Søndre Park.

På bare to dagers varsel tok den internasjonalt kjente modellen og programlederen Triana Inglesias på seg oppdraget med et innslag fra scenen i parken. Hun har vist et stort engasjement for pelsdyrenes behandling, så det ble en svært følelsmessig og engasjerende tale til publikum.

Landsstyremedlem og fylkessekretær Erlend Ødegård fikk muligheten til å gi sitt syn på politikernes rolle omkring behandlingen av pelsdyr. Siste taler var Edel Åse Sørlie, styremedlem for Dyrebeskyttelsen i Ringerike.

Sist men ikke minst må nevnes NOHAs frivillige medarbeider Mia Natalí Ravn som sørget for at arrangementet gikk knirkefritt.

noah2
Triana, Erlend, Mia og Edel (Foto: Rasmus Lindberg)


NOAHs VISJON
NOAHs visjoner en verden hvor dyr er likeverdige medskapninger. Uten burhønsanlegg og slakterier. Uten forsøksdyrlaboratorier og firmaer som produserer genmodifiserte dyr. Uten fastlenkede sirkuselefanter og pelsfarmer med rekker av bur. Uten tradisjoner som tyrefekting og skyting av ville dyr for sport og rekreasjon. Uten veterinærkontorer som rutinemessig tar livet av ”kjæledyr” som noen er blitt lei av. Uten kuer som er lenket til båsen og hester som slaktes fordi de ikke løper fort nok. Uten overgrep.

Sist redigertsøndag, 22 oktober 2017 21:05
  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20