banner web

A+ A A-

Dømt for fyllesykling med datter på lasteplanet

Dømt for fyllesykling med datter på lasteplanet Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix

En lokalpolitiker fra Miljøpartiet De Grønne i Oslo er dømt for å ha fyllesyklet hjem fra valgvake i fjor høst med datteren på elsykkelens lasteplan.

Både mannen og datteren ramlet av den elektriske lastesykkelen da det ene hjulet hadde satt seg fast i en trikkeskinne ved Grensen i Oslo sentrum, men begge slapp fra ulykken uten alvorlige skader. Hendelsen skjedde klokken 21.45 på valgdagen 11. september.

Både forbipasserende og en tilfeldig politipatrulje kom til. Mannen erkjente å ha drukket et par halvlitere med øl, men ble også dømt for ikke å ha oppgitt sin adresse til politiet.

Mens saksomkostningene er satt til 3.000 kroner, er mannen i tillegg dømt til å betale en bot på 10.000 kroner. Rettssaken gikk i Oslo tingrett 7. mai. Tiltalte fikk forkynt dommen tirsdag denne uka.

Einar Wilhelmsen, leder i Oslo MDG, sier de tar saken på alvor:

– Vi er blitt gjort oppmerksom på denne saken via mediene i dag. Vi har ikke et fullstendig bilde av saken ennå, men tar situasjonen på alvor. Vi er også opptatt av å ivareta vedkommende i noe som er en vanskelig situasjon for ham, sier Wilhelmsen.

– Vi kommer til å følge opp denne saken internt for å få klarhet i hva som har skjedd, legger Wilhelmsen til. Han presiserer at vedkommende ikke er folkevalgt, men styremedlem i ett av partiets 15 bydelslag i Oslo.