banner web

A+ A A-

POLITIET ETTERFORSKER OVERGREP I SOLBERGELVA

POLITIET ETTERFORSKER OVERGREP I SOLBERGELVA Illustrasjonsfoto

Politiet har iverksatt etterforsking etter at politiet fikk melding om at en ung gutt var blitt utsatt for et seksuelt overgrep i Nedre Eiker tidlig torsdag ettermiddag.

Hendelsen skal ha skjedd i et skogholt på vei hjem fra skolen. Politiet ble varslet om hendelsen like før klokken 14.00 torsdag ettermiddag. Politiet rykket raskt ut til stedet, og fikk kontakt med gutten og hans familie. Åstedet ble raskt sikret.

Hendelsen skal ha skjedd i et grøntområde i Solbergelva i Nedre Eiker.

-     Vi ser alvorlig på dette, og har gjort mange innledende undersøkelser. Blant annet rundspørringer og åstedsundersøkelser. Vi har snakket med gutten, og han skal forklare seg i et tilrettelagt avhør fredag, sier politiadvokat Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt.  
Ingen er pågrepet i saken, og politiet har foreløpig ingen mistenkte. Området der hendelsen skal ha skjedd ble sperret av, og det er gjennomført undersøkelser av kriminalteknikere og sporsøk med hund.  

Politiet har kontakt med kommunen og den aktuelle skole der gutten er elev for videre oppfølging av medelever.

-    Vi skal gjennomføre ytterligere avhør, og foreta videre vurderinger ut fra informasjonen vi har fått inn gjennom taktisk og teknisk etterforsking. Det er foreløpig ingen mistenkte i saken.
Den videre etterforskningen vil ha fokus på å komme i kontakt med vitner og sikre andre bevis som blant annet kan hjelpe å identifisere gjerningspersonen, sier Omholt.

Politiet vil ikke gå ut med ytterligere opplysninger i saken nå. Dette av hensyn til den videre etterforskningen, slik at ikke vitner eller andre skal bli påvirket av opplysninger politiet går ut med i media. Dette gjelder også spørsmål og type overgrep som skal ha skjedd. Det er viktig at fornærmede, vitner og mistenkte ikke leser om dette i media og blir påvirket av dette.

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20