banner web

A+ A A-

Lokale fjortiser sendte sex-bilder

En 14 gammel jente sendte seksualiserte bilder av seg selv til en kompis. Det fikk fatale følger.

Bildene, som bare var tiltenkt den ene gutten, ble sendt videre via Facebook til guttens kamerat.

Saken ble anmeldt i oktober 2014, men kom ikke opp for retten før 30.mai 2018. Det var åpenbart at alle aktørene i saken hadde fått tenkt seg godt om i mellomtiden og forstått hvor ubetenksomme de var for nesten 4 år siden.

Vennen til jenta ble dømt til 18 dagers betinget fengsel med 2 års prøvetid. Han må også betale en bot på kr 7.000 samt kr 5.000,- i oppreisning til jenta.

Guttens kamerat hadde ikke bare fått bilder av denne ene jenta. Fra en annen kamerat hadde han fått bilder av en annen jente på samme alder. Han sendte også bilder av den første jenta i "bytte". Bilder av begge jentene la han ut på en lukket FB-gruppe med 18 medlemmer.

På denne guttens PC fant politiet også en film, samt ca 60 bilder som viste barn (under 18 år er pr. definisjon "barn") avbildet i seksuelle situasjoner eller ved animerte fremstillinger av overgrep mot barn eller barn i seksuelle situasjoner.

Dommen for gutt nr 2 ble 30 dagers samfunnsstraff, inndragelse av PC samt at han må betale kr 10.000,- i oppreisning til den samme jenta som kameraten måtte betale kr 5.000 til.

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20