banner web

A+ A A-

Rådmann Svein Aannestad er avsatt i Notodden

Svein Aannestad, arkivfoto fra 2007 Foto: Frank Tverran Svein Aannestad, arkivfoto fra 2007

Notodden kommune ga Aannestad sparken med 25 mot 16 stemmer. Den tidligere ringeriksrådmannen har skapt debatt i kommunen.

I følge avisa Telen, satt kommunestyret i et timelangt lukket møte. Her skulle det stemmes over en ferdig forhandlet avtale som ordføreren kom med, men som representantene ikke fikk se.

Leder i Notodden Høyre, Veslemøy Waale, sier til avisa Telen at avtalen kom i stand mot rådmannens vilje da han ønsket å fortsette til 1. desember 2020. Punktet om at avtalen ikke kan kommenteres var noe han heller ikke ønsket.

Opposisjonen, som har deltatt i prosessen med å ansette Aannestad, får altså ikke vite hvorfor han må slutte. Dette har flertallet med arbeiderpartiordfører Gry Fuglestveit Bløchlinger i spissen, avgjort i et eget møte på forhånd.

Høyre gikk nærmest "av hengslene" over en slik fremgangsmåte og saksbehandlingen går nå til lovlighetskontroll.

Aannestad slutter på dagen og skal i oppsigelsestiden jobbe fra hjemmekontor.

I Ringerike kommune fikk Aannestad sluttpakke høsten 2008. Langvarige samarbeidsproblemer med den politiske ledelsen og en autoritær lederstil, var argumenter som ble brukt den gangen. Han la seg også ut med fagforeningen.

Også i Ringerike ble saken behandlet bak lukkede dører, men her fikk samtlige kommunestyrerepresentanter innsyn i saken. Han måtte gå på dagen, men gikk formelt ut i "studiepermisjon".

Allerede i februar året etter fikk han jobben som rådmann i Notodden.

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20