videofilm nitar

Oppdatert 14.11.2018
A+ A A-

Jomfrutur på Eggemoen

  • Skrevet av ntb
  • Publisert i Nyheter
Fra jomfruturen på Eggemoen Foto: Produsenten Fra jomfruturen på Eggemoen

En prototype på et norskbygget elektrisk amfibiefly var nylig i luften for første gang. «En flott flyging» ifølge de som står bak flyet. Se video fra Eggemoen.

Den første turen kan virke noe beskjeden – flyet fløy ned rullebanen på Eggemoen i ni meters høyde – men i en pressmelding omtaler Equator Aircraft Norway svevet som sin «første store milepæl».

– Vi er overlykkelige over å endelig være i gang med flygingen etter år med produktutvikling med små ressurser. Det er utrolig å se farkosten i luften, etter å ha drømt det bildet i så mange år, sier Tomas Brødreskift, som har designet flyet og er daglig leder i Equator.

Dagen etter ble det to nye tester for pilot Eskil Amdal og flyet P2 Excursion Electric Amphibious, og nå er selskapet klar for å utvide testene og bygge videre på prototypen.

Småflyet som tok av på Eggemoen har ren eldrift og kan fly i 35 minutter. Målet er at neste versjon kan holde seg i luften i en time og tre kvarter, mens en planlagt hybridmodell skal kunne fly i over fem timer.

Crowdfunding pågår og minstekjøpet er 12 euro.

Media

Sist redigertsøndag, 08 juli 2018 11:33
  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20

Beslektede artikler