mandag, 04 mars 2019 07:42

Politimann i retten, tiltalt for misbruk av informant

Skrevet av
Mandag starter rettssaken mot en politimann som er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling til blant annet å skaffe seg seksuell omgang med en informant. Mandag starter rettssaken mot en politimann som er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling til blant annet å skaffe seg seksuell omgang med en informant. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

En polititjenestemannen er tiltalt for å ha misbrukt stillingen sin til å skaffe seg sex med en kvinne som var hans informant. Mandag starter rettssaken.

Spesialenheten for politisaker mener den 51 år gamle mannen gjentatte ganger fra 2009 til 2014 hadde seksuell omgang med en kvinne, samtidig som han fikk kildeopplysninger fra henne om narkotikamiljøet i Gjøvik. Ifølge tiltalen var det mannens stilling som sentral og høytstående polititjenestemann som gjorde det mulig for ham å misbruke henne på denne måten.

Da kvinnen gikk til Spesialenheten for politisaker med saken, forsøkte mannen ifølge tiltalen å presse og bestikke henne til taushet. En annen kvinne er medtiltalt under dette punktet, samt et annet mindre alvorlig tiltalepunkt.

Begge de tiltalte nekter straffskyld. Mandag starter saken i Gjøvik tingrett.

Mannen har blant annet vært ansatt som etterforsker, narkotikaansvarlig og informantveileder, ifølge tiltalen. Han står overfor en øvre strafferamme på ni års fengsel hvis retten mener han er skyldig etter tiltalen.

Domstolen har satt av to uker til saken, som gjelder omfattende misbruk av stilling – til å skaffe seg sex, påvirke vitner og til å underslå og stjele narkotika- og dopingbeslag fra bevislageret i saker han var involvert i.