A+ A A-

Sjalusi endte med 3 mndr i fengsel

Sjalusi endte med 3 mndr i fengsel Foto: Frank Tverran

En riktig stygg voldsepisode fant sted i februar i fjor på Alis grill i Fossveien. Der ble en kar slått i ansiktet med knyttet neve så han besvimte, fikk brudd i nesen, kutt på neseryggen som måtte syes og hjernerystelse.

Saken var oppe til behandling i Ringerike tingrett hvor dom ble avsagt 21. mars.

Retten legger til grunn at tiltalte, tiltaltes kjæreste, fornærmede og flere andre var på samme vorspiel lørdag kveld. Tiltaltes kjæreste og fornærmede, som har gått i samme klasse på skolen, snakket sammen. I løpet av kvelden sendte tiltalte melding på messenger til fornærmede om at han skulle holde seg unna kjæresten. Kompisen svarte at han og jenta bare var venner.

Da tiltalte kom til Alis Grill ca. kl. 02.00 satt de to ved samme bord. Tiltalte
gikk bort til bordet og sa til kompisen: «Jeg sa du skulle holde deg unna» eller lignende.

Svimte av to ganger

Mens fornærmede fortsatt satt på stolen dyttet tiltalte han i veggen. Deretter slo tiltalte han i ansiktet med knyttet hånd. Tiltalte traff fornærmede i ansiktet og på nesa. Tiltalte slo med høyre hånd. Fornærmede falt som følge av slaget. Fornærmede blødde kraftig fra ansiktet/ nesen. Ambulanse ble tilkalt. Fornærmede svimte av før ambulansen kom, men kom deretter til seg selv. Videre svimte han på nytt av under transporten til sykehuset.

Når det gjelder kraften bak slaget har tiltalte forklart at han var sjalu og sint, og at han slo «så hardt jeg kunne, dessverre.» Tiltalte har tilføyd at han er 194 cm høy, veide 104 kilo og at han hadde trent boksing i mange år.

Alvorlige og omfattende skader

Ved Ringerike sykehus ble det konstatert brudd i nesebein og hjernerystelse. Kutt over neseroten ble sydd med fire sting. Nesen var ute av stilling og det var en betydelig hevelse over neseroten. Det fremgår av journalen at bruddet i nesen skulle settes på plass etter fire - fem dager når hevelsen hadde gitt seg.
Fornærmede ble henvist til Drammen sykehus for å få gjennomført dette. Det fremgår av uttalelse fra fastlege 17.08.2018 at nesen ikke er blitt normal etter skaden til tross for reponering. Det fremgår av uttalelsen at fornærmede opplever endret smak og luktesans på grunn av tett nese, har problemer med søvn grunnet nesetetthet og hodepine fra nakken og fremover mot pannen /ansiktets bihuler mv.

Det fremgår av brev fra Vestre Viken at fornærmede er satt på venteliste for operasjon av nesen og at han kan forvente et tilbud i løpet av 2019/2020.
Retten finner det bevist at tiltalte har opptrådt forsettlig. Forsettet omfatter de skadene som fornærmede ble påført. Retten konstaterer at tiltalte har slått fornærmede i ansiktet med knyttet hånd og med full kraft. Det er da tilfeldigheter som avgjør hvor alvorlig skaden blir.

Retten har ved bevisvurderingen lagt vekt på tiltaltes forklaring og erkjennelse av straffeskyld, fornærmedes forklaring, og andre vitners forklaringer, samt journal og legeuttalelser vedrørende skadene.

I tillegg til at den unge voldsforbryteren må sitte inne i 3 måneder, må han betale kr 25.000 i oppreisning.

  • TIPS!: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.