søndag, 14 april 2019 21:59

Regjeringen innfører gratis leirskole til alle barn

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Alle barn skal få tilbud om gratis leirskole, har regjeringen bestemt. Alle barn skal få tilbud om gratis leirskole, har regjeringen bestemt. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Alle barn skal få tilbud om gratis opphold på leirskole, har regjeringen bestemt. Skolene får frihet til å organisere turen ut fra lokale ønsker og forutsetninger, men det vil ikke lenger være anledning til å kreve betaling og turen må minst vare i fire dager, altså med tre overnattinger.

Leirskoleturene må planlegges i samarbeid med elever og foreldre slik at ulike hensyn kan ivaretas.

Gratis leirskole har vært en av Venstres kampsaker i en årrekke, og partiet fikk kravet inn som en del av Jeløya-plattformen, da de gikk inn i regjering.

Venstre-leder og kulturminister Trine Skei Grande mener det å reise bort over flere dager sammen med medelever gir nye erfaringer og utfordringer.

– Et leirskoleopphold gir også mestringsopplevelser utover natur- og friluftsopplevelser. Man blir mer selvstendige og lærer å kjenne sine medelever på en annen måte, sier Grande.

Turen skal planlegges sammen med elever og foreldre, og det skal tas hensyn til elevenes ulike behov.

En av fem skoleelever får i dag ikke tilbud om å dra på leirskole, eller tilsvarende klassetur med overnatting, men dette endres nå.

Lovforslaget ble lagt fram i statsråd 10. april, som en del av forslag om endringer i Opplæringsloven, og skal behandles i utdannings- og forskningskomiteen. Siden regjeringen har flertall i Stortinget vil forslaget etter all sannsynlighet vedtas.

NTB

Andre saker å lese

Dypere konflikter i nye «Ronja Røverdatter»

27-03-2024 Film NTB-TT - avatar NTB-TT

Dypere konflikter i nye «Ronja Røverdatter»

Villvettene er grimmere og konfliktene dypere når TV-serien «Ronja Røverdatter» omsider får premiere. Det dukker også opp nye karakterer.

Les mer i RingeriksAvisa

Jubelkveld i Schjongshallen

26-03-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Jubelkveld i Schjongshallen

Det ble en fantastisk kveld i Schjongshallen da Ringerike Panthers rundspilte Grüner.

Les mer i RingeriksAvisa

Frigivelse av navn på ofre etter drapene på Torpo

26-03-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Politiet bekrefter tirsdag at det var Ingunn Slaatten (53), Sander Slaatten (22) og Signe Slaatten (18) som ble funnet døde i en bolig på Torpo i Ål kommune lørdag kveld.

Les mer i RingeriksAvisa

Flere biler og personer havnet i vannet etter brokollaps i Baltimore

26-03-2024 Nyheter NTB-TT - avatar NTB-TT

Flere biler og personer havnet i vannet etter brokollaps i Baltimore

Francis Scott Key Bridge i byen Baltimore i USA kollapset etter at et konteinerskip kjørte inn i den. Flere personer og kjøretøy har havnet i vannet.

Les mer i RingeriksAvisa