fredag, 21 juni 2019 21:27

To ungdommer banket full mann

Skrevet av
To ungdommer banket full mann Illustrasjonsfoto: David Clode

I slutten av september i fjor, var to kamerater i slutten av tenårene ute på byen i Hønefoss. Ringerike tingrett har behandlet saken.

Den ene var så full at han ble nektet adgang på et utested. Da ble han forbannet og løp fra stedet. Kameraten løp etter da han var redd for hva den første kunne finne på. De la veien opp til Alis Grill i Fossveien.

Her begynte den fulle ungdommen å skjelle ut tre andre ungdommer som sto utenfor grillen. Men disse lot seg ikke herse med og gikk til angrep på den fulle ungdommen. Han ble slått i bakken og sparket mens han lå nede av to av karene. Dermed var det han som først yppet til bråk som ble offeret og fornærmet i saken.

Den ene av ungdommene var ikke helt god. For i oktober samme år, slo han også til en annen kar som helt uskyldig kom gående over torget.

Den ene av guttene fikk 90 dager, men her ble 45 dager gjort betinget. Han må bare sitte inne i 45 dager. Den andre gutten, som også ved en annen anledning var voldelig, må sitte inne i 6 måneder.

De to må betale 25.000 i oppreisning og 21.523,- i erstatning til han de sparket og verstingen må i tillegg betale kr 15.000 i oppreisning til han som helt uskyldig ble slått ned på torget.