torsdag, 18 juli 2019 07:39

Revy om norske politikere skaper reaksjoner

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Venstre-leder Trine Skei Grande er blant politikerne som får gjennomgå i den omstridte sketsjen. Venstre-leder Trine Skei Grande er blant politikerne som får gjennomgå i den omstridte sketsjen. Foto: Ola Vatn / NTB scanpix

Venstre-leder Trine Skei Grande er blant flere politikere som får gjennomgå i en sketsj som ble vist under NM i revy. Sketsjen har skapt reaksjoner.

Bodø-gruppa Asylrevyens sketsj harselerer med de store politiske skandalene i landet de siste årene, skriver Dagbladet.

Trond Giske, Per Sandberg og Erna Solberg blir karikert, men det er kanskje Venstre-leder Trine Skei Grande som får gjennomgå hardest. Skuespillerne harselerer med saken om intim omgang i 2008 mellom en da 17-årig gutt og en da 38-årig Grande. Også saken der Grande baksnakket Raja i 2018, ble gjenstand for karikering.

– Underbuksehumoren har kommet tilbake. Det er plumpt, platt, usmakelig og uinteressant. Revyfestivalen burde holdt seg for god til å plukke ut sånne nummer, sier tidligere leder av Norsk revyfestival, Roar Tromsdal, til NRK.

Grande selv ønsket ikke å kommentere saken overfor Dagbladet, men partikollega Raja reagerer.

– I Norge har vi både ytringsfrihet og kunstnerisk frihet, men vi har også noe som heter folkeskikk. Det skal selvsagt være rom for å kunne fleipe og drive satire med maktmennesker, men samtidig har revymakerne et ansvar, sier Raja.

Medlem Marte Bugge i Asylrevyen mener Tromsdal bommer totalt med sin kritikk.

– Underbuksehumoren har politikerne stått for selv. Det er vår plikt som revylag å se med skråblikk på den verden vi lever i, og minne politikerne om deres rolle i samfunnet, sier Bugge.

NTB