søndag, 11 august 2019 15:47

Drepte stesøster på 17

Skrevet av
Menigheten i Al-Noor Islamic Centre i Bærum. Menigheten i Al-Noor Islamic Centre i Bærum. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det var siktedes stesøster på 17 år som ble funnet drept lørdag, bekrefter politiet. Pårørende er varslet om at politiet går ut med opplysningene.

Oslo politidistrikt opplyser i en pressemelding søndag ettermiddag at det er stesøsteren til den siktede mannen i 20-årene som ble funnet død i en bolig i Bærum lørdag kveld.

Politiet har tidligere vært tilbakeholdne med å utdype detaljer rundt hvem offeret var eller hvilken relasjon det var mellom henne og siktede.

Fornærmede fra moskeen har fått oppnevnt advokat Abdul-Satar fra advokatfirma Actio. Familien til avdøde har så langt ikke fått oppnevnt bistandsadvokat, heter det i pressemeldingen.

Fakta om moskéskytingen og drapet i Bærum

* Lørdag ettermiddag klokken 16.07 meldte politiet om skyting på Al-Noor Islamic Centre i Bærum.

* Personen som ringte inn, snakket veldig dårlig norsk, og politiet oppfattet ikke først trusselnivået som veldig høyt.

* Da politiet ankom moskeen, fikk de kontroll på én gjerningsmann. Mannen – en ung norsk statsborger tidlig i 20-årene – ble pågrepet med hjelp fra personer tilknyttet moskeen. Han er siktet for drapsforsøk for hendelsen.

* To våpen ble funnet inne i moskeen, men det er foreløpig ikke bekreftet hva slags våpen det er snakk om. Politiet har bekreftet at flere skudd ble avfyrt inne i moskeen.

* Ingen ble alvorlig skadd i skyteepisoden, men en mann som tilhørte moskeen ble sendt til sykehus med lettere skader.

* Lørdag kveld rykket politiet ut med store styrker til en adresse på Eiksmarka i Bærum. Der fant de en ung kvinne død. Dødsfallet ble satt i sammenheng med hendelsen ved moskeen tidligere på dagen.

* Mannen i tidlig 20-årene er siktet for drap på kvinnen, som han ifølge politiet har en nær familiær relasjon til. Mannen har hatt tilhold i boligen der kvinnen ble funnet død.

* Politiet uttalte lørdag kveld at de hadde funnet flere innlegg fra gjerningsmannen på internett, og at dette vil bli undersøkt videre. De har ennå ikke oversikt over gjerningsmannens motiv.

* Hendelsen ved moskeen blir etterforsket som et forsøk på en terrorhandling, og politiet sier de vurderer fortløpende om de skal utvide siktelsen.

* Det ble gjennom et kort avhør av siktede natt til søndag, men han ønsket ikke å forklare seg for politiet. Det vil bli gjort nytt forsøk på avhør i løpet av søndag, ifølge politiet.

* Søndag blir høytiden id feiret blant norske muslimer, og store politistyrker har møtt opp utenfor moskeer over hele landet – som et forebyggende tiltak.

(Kilder: NRK, VG, Dagbladet, Aftenposten, Politiet)