onsdag, 15 april 2020 08:52

Sjakaler har rykket inn i Tel Aviv

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Flokker med sjakaler har rykket inn i den populære Hayarkon-parken i Tel Aviv. Flokker med sjakaler har rykket inn i den populære Hayarkon-parken i Tel Aviv. Foto: AP / NTB scanpix

Koronapandemien har tømt den populære Hayarkon-parken i Tel Aviv for folk, men nå har andre rykket inn: Flokker med sjakaler på jakt etter mat.

En og annen jogger tar seg fortsatt noen runder i den store parken, som ligger i utkanten av den israelske storbyen. Lyden av lekende barn har imidlertid stilnet, og få slikker sol eller drar på utflukt i den grønne oasen.

Israel har i likhet med de fleste andre land innført strenge restriksjoner for å hindre spredning av koronaviruset og ber innbyggerne om å holde seg hjemme. Hayarkon-parken er derfor overtatt av andre.

Når sola går ned og mørket senker seg, rykker flokker av sjakaler inn, jager etter hverandre, leker i gresset, leter etter mat og uler mot månen.

Matrester

Vanligvis holder sjakalene til i utkanten av parken, der de lever godt av matrester fra søppelkassene. Nå er søppelkassene nesten tomme, og sjakalene rykker inn.

Lederen for veterinærmyndigheten i Tel Aviv, Zvi Galin, anslår at det befinner seg rundt 100 sjakaler i parken. Tidligere skjulte de sky dyrene seg godt, men nå er de å se på plener og åpne områder der de desperat leter etter mat.

Enkelte har begynt å legge ut mat til dyrene, som ikke nøler med å kaste seg over det de får.

Kan bli aggressive

Galin advarer imidlertid mot å venne dyrene til mennesker og sier at sjakalene fort kan bli aggressive, dersom de ikke lenger får mat.

Koronapandemien har også fått dyr til å rykke inn i andre israelske byer, blant dem Haifa\ der det den siste tiden er sett villsvin i gatene. I feriebyen Eilat har ville steinbukker inntatt de folketomme fortauene.

Halvparten av verdens befolkning sitter nå i hjemmekarantene eller har fått portforbud, og i land etter land har dyr rykket inn i folketomme gater.

Bjørn og puma

I Barcelona i Spania dukket det plutselig opp en bjørn, mens det i Chiles hovedstad Santiago ble observert en puma.

Sikahjorter snuser rundt på folketomme metrostasjoner i Nara i Japan, og kronhjorter har inntatt Dehradun nord i India.

Ville kalkuner har funnet veien til Oakland i California, prærieulver lusker gatelangs i San Francisco og stadig flere aper rykker inn i thailandske byer som Lopburi.

Trafikkstøy er i mange byer byttet ut med fuglekvitter, og i Venezias kanaler har det dukket opp delfiner i det stadig renere vannet.

Sist redigert onsdag, 15 april 2020 09:03

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa