torsdag, 16 april 2020 08:05

Høie vil ha sykehusene tilbake til normal drift

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) mener sykehusene nå kan gå over til mer normal drift. Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) mener sykehusene nå kan gå over til mer normal drift. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Helseminister Bent Høie (H) mener at koronasituasjonen i Norge nå er såpass oversiktlig at sykehusene kan gå over til mer normal drift.

– Det vil ha store helsemessige konsekvenser dersom vi ikke gjennomfører viktige undersøkelser og operasjoner på andre pasienter. Nå har vi en mer oversiktlig situasjon, og da kan vi ikke skyve på pasienter som også trenger nødvendig hjelp, sier Høie til NRK.

Han understreker at koronaberedskapen fortsatt skal opprettholdes, men vil gi sykehusene i oppdrag å gå over til mer normal drift der det er mulig.

Høies budskap gjelder også de kommunale helse- og omsorgstjenestene.

– Vi bør begynne å behandle pasienter på en mer vanlig måte igjen, slik at mange av dem som har fått utsatt sine timer og operasjoner, blir innkalt og får gjennomført det de skal gjøre, og ikke minst at skolehelsetjenesten og helsetjenesten for ungdom igjen begynner å jobbe som vanlig, sier han.

Over 250.000 pasienter har fått sykehusavtaler utsatt og satt på vent som følge av koronasituasjonen, og mange pasienter har også droppet å gå til fastlegen, noe Høie nå mener det er trygt å gjøre så lenge man følger helserådene, som blant annet går ut på at hvis man har symptomer på covid-19, skal man først ta telefonisk kontakt.

NTB

Andre saker å lese

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa

3 bøller bortvist fra Hønefoss

15-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Natt til søndag var det tilløp til slagsmål på Søndre Torv i Hønefoss. Tre menn, en i 40-årene og to i 30-årene hadde satt i gang bråket. En slik oppførsel...

Les mer i RingeriksAvisa