fredag, 26 juni 2020 14:48

NVE tilrår nye konsesjonsvilkår for Samsjøen og Bjonevatn

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Samsjøen i sprutregn Samsjøen i sprutregn Foto: Frank Tverran

NVE rår Olje- og energidepartementet til å gje Foreningen til Bægnavassdragets Regulering nye konsesjonsvilkår for reguleringa av Samsjøen og Vestre Bjonevatn i Ringerike kommune, Viken fylke.

På bakgrunn av krav frå Ringerike kommune har NVE handsama revisjon av konsesjonsvilkåra for Samsjøen og Vestre Bjonevatn.

NVE rår til at det blir gjeve moderne konsesjonsvilkår for reguleringa av vassdraga, som gir moglegheit til å pålegge avbøtande tiltak, blant anna med hensyn på fisk. NVE rår til at dagens praksis når det gjeld slipp av minstevassføring frå Samsjøen og Bjonevatn vert fastsett i vilkåra.

NVE tilrår ikkje magasinrestriksjonar i Samsjøen, da det er sannsynleg at ei restriksjon ville gjere det umogleg for konsesjonæren å nytte reguleringshøgda gitt i konsesjonen.

Andre saker å lese

Tre barn sendt til sykehus etter å ha fått strøm i seg under bading

24-06-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Tre barn er kjørt til sykehuset i Kristiansand for undersøkelser og behandling etter at de skal ha fått strøm i seg i forbindelse med bading i Lyngdal.

Les mer i RingeriksAvisa

Gratis ruslebuss på Jevnaker

24-06-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Gratis ruslebuss på Jevnaker

Fylkeskommune, Hadeland og Ringerike Avfallsselskap (HRA), Jevnaker taxi og Jevnaker kommune samarbeider denne sommeren om en gratis ruslebuss i Jevnaker.Oppstart er 24. juni.

Les mer i RingeriksAvisa

Bil traff parkert traktor i Lunner – kvinne hentet av luftambulanse

24-06-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En kvinne i 20-årene ble natt til mandag fraktet til sykehus med luftambulanse etter at en personbil kjørte av veien og traff en parkert traktor i Lunner kommune.

Les mer i RingeriksAvisa

Hønefoss knuste Fyllingsdalen

24-06-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Hønefoss knuste Fyllingsdalen 7-0 i 1. divisjon søndag. Innbytter Maja Tryterud scoret tre ganger. Hønefoss har tatt poeng i seks kamper på rad.

Les mer i RingeriksAvisa