torsdag, 02 juli 2020 08:43

Tryg fortviler over savnede livbøyer

Skrevet av
Også i Hønefoss har livbøyene bidratt til å redde liv Også i Hønefoss har livbøyene bidratt til å redde liv Foto: Frank Tverran

Flere titalls livbøyer fra forsikringsselskapet Tryg har den siste tiden forsvunnet fra badesteder, havner og vann landet rundt. Nå ber de publikum om hjelp.

– Hvert eneste år blir livbøyer borte, men antallet hittil i sommer synes rekordstort. Det bekymrer oss da hver eneste livbøye kan være redningen for noen som er i ferd med å drukne, og som blir sett av andre på land, sier Monica Rimestad, samfunnsansvarlig i Tryg Forsikring, i en pressemelding.

Den siste tiden har det vært en rekke drukningsulykker rundt om i hele landet. Flere av dem har endt med at folk har mistet livet.

– Det å ha tilgang på redningsmateriell i en kritisk situasjon er livsviktig. Da kan ikke livbøyestativet være tomt, sier Rimestad.

Tryg begynte å plassere ut bøyer i 1952 og har siden den gang utplassert over 45.000 livbøyer over hele landet. Rimestad oppfordrer alle som ser en Tryg-bøye på avveie, til å sette den tilbake på plass, eventuelt å overlevere den til kommunen eller havnevesenet.

Andre saker å lese

Hamstrer egg i Sverige - men i Hønefoss er det egg nok

28-03-2024 Nyheter NTB og Frank Tverran - avatar NTB og Frank Tverran

Hamstrer egg i Sverige - men i Hønefoss er det egg nok

Mangelen på egg i enkelte norske butikker har ført til at nordmenn hamstrer egg også i butikkene rett over svenskegrensen.

Les mer i RingeriksAvisa

Bestefar kong Harald med familien på nytt foto

27-03-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bestefar kong Harald med familien på nytt foto

For første gang etter kong Haralds operasjon deler kongefamilien et bilde av familien på Instagram.

Les mer i RingeriksAvisa

OnsdagsQuiz

27-03-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her dagens quiz. Svarene finner du lengst nede på denne siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Dypere konflikter i nye «Ronja Røverdatter»

27-03-2024 Film NTB-TT - avatar NTB-TT

Dypere konflikter i nye «Ronja Røverdatter»

Villvettene er grimmere og konfliktene dypere når TV-serien «Ronja Røverdatter» omsider får premiere. Det dukker også opp nye karakterer.

Les mer i RingeriksAvisa