torsdag, 02 juli 2020 09:39

Enda et Minde-selskap har byttet navn

Skrevet av
Bjarne Minde Bjarne Minde Foto: Skjermdump

Denne gangen er det Cold Clean Ocean AS som har byttet navn til Storegaten 1 og 2 AS.

Navnet gir umiddelbart assosiasjoner til Storgaten 1 og 2 i Hønefoss - to eiendommer Bjarne Minde ikke greide å skaffe penger til å sikre seg.

Cold Clean Ocean AS - fra 30.6.2020 omdøpt til "Storegaten 1 og 2 AS" - er 100% eid av Minde & Minde AS hvor Bjarne Minde er eneaksjonær. Selskapet eide også 100% av Glatved AS som nylig gikk konkurs. Heller ikke Storegaten 1 og 2 AS har gjort det særlig bra. Underskudd på driften i mange år med et underskudd på 5,7 millioner i 2018. Gjelden var da på nærmere 13 millioner hvorav nesten 6 millioner var leverandørgjeld.

Vi vet ikke hvilket av Minde-selskapene som har bokført fakturaene på investeringene til den planlagte restauranten som nå ikke blir noe av i Storgaten 2. Disse fakturaene kan det på visse betingelser kreves fradrag for i merverdiavgiftsregnskapet, selv om de ikke er betalt. Dette er penger Skatt Sør vil kreve tilbakebetalt dersom restaurantdriften ikke starter opp.

Eierne av Storgaten 1 og Storgaten 2 er naturligvis lite begeistret over at Bjarne Minde har døpt om selskapet sitt til et navn som til forveksling er likt navnene på de to eiendommene. Spesielt uheldig dersom selskapet skulle få et negativt omdømme eller til og med gå konkurs.

Andre saker å lese

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

29-09-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

Frp-leder Sylvi Listhaug er sterkt kritisk til at regjeringen setter av 15 milliarder til grønn omstilling samtidig som folk sliter med å få endene til å møtes.

Les mer i RingeriksAvisa

Studie: Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag – på 35.-plass i verden

28-09-2023 Sport NTB - avatar NTB

Studie: Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag – på 35.-plass i verden

To norske lag er inne i topp 100 blant klubblagene som dominerer sine ligamotstandere mest ut fra fire nøkkelparametere, viser en ny studie.

Les mer i RingeriksAvisa

Nytt bakeri

27-09-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

CAKE HOUSE HØNEFOSS VERONIKA BALOGOVÁ er navnet på det nye kakebakeriet på Helgelandsmoen. Innehaver er Veronika Balogová.Formålet er salg av egenproduserte kaker og bakevarer, samt catering med salg av egenprodusert...

Les mer i RingeriksAvisa

Hovland fra pengeregn til spill om ære i Ryder Cup

27-09-2023 Sport NTB - avatar NTB

Hovland fra pengeregn til spill om ære i Ryder Cup

Pengene flommer på PGA-touren i golf. Men når Viktor Hovland spiller Ryder Cup, er det ikke en krone å hente.

Les mer i RingeriksAvisa