søndag, 09 august 2020 12:20

Barnehager og SFO i Indre Østfold stenges

Skrevet av
Indre Østfold kommune har opplevd stadig flere smittetilfeller den siste tiden. Indre Østfold kommune har opplevd stadig flere smittetilfeller den siste tiden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Smittesituasjonen i Indre Østfold er mer alvorlig enn tidligere, sier kommunen. Kommende uke holdes alle barnehager og skolefritidsordninger i kommunen stengt.

Det opplyser kommunen i en pressemelding søndag.

– Smittesituasjonen i Indre Østfold kommune er nå mer alvorlig enn det vi tidligere har sett under koronapandemien. Og på bakgrunn av den ukontrollerte smittesituasjon vi nå står i, innfører vi strakstiltak for å stoppe smittespredningen, skriver kommunen.

I uke 33, som starter mandag 10. august, holdes barnehagene og SFO i kommunen stengt. Det vil gjøres fortløpende vurderinger ut fra smittesituasjonen.

– Vi tilbyr et omsorgstilbud til barn med foresatte i samfunnskritiske yrker og til barn med særskilte behov, opplyser kommunen

Lørdag fikk 22 personer i Indre Østfold påvist koronasmitte. De siste fem dagene er antallet meldte tilfeller 49, opplyser Smaalenenes Avis.