mandag, 07 september 2020 19:38

Sentrumstorget øremerkes for interiør

Skrevet av
Sentrumstorget øremerkes for interiør Illustrasjon: Tronrud Eiendom

Endelig blir det bevegelse i Sentrumskvartalet! Det blir nå 6000 kvadratmeter interiørbutikker.

Eiendomsselskapet satser nå friskt på Sentrumstorget som forener Sentrumskvartalet og Brutorget. Planen er å fylle det med interiørbutikker, og gjerne også innslag av lokale bidrag, som skal skape god trafikk og liv og røre i denne delen av byen.


– Vi har gått grundig til verks. Kartlagt ønsker og behov hos innbyggerne, sett på trender i markedet, og gjort analyser av regionen. I konklusjonen er vi kommet frem til at Sentrumstorget Hønefoss bør fylles med med varer og tjenester tilpasset det vi kanskje er mest opptatt av for tiden, hjemmet vårt, sier Ståle Strømsodd, eiendomsdirektør drift i Tronrud Eiendom

Stor aktør bærebjelken

Hovedaktøren i Sentrumstorget, som skal være bærebjelken i konseptet, blir en stor, kommersiell interiøraktør.

– Området har hatt en utydelig profil de siste årene, noe som har ledet til relativt hyppig skifte av leietakere og en del tomme lokaler. Det har selvsagt ikke vært vår intensjon at relativt nye, romslige og praktiske lokaler med Hønefoss’ kanskje beste beliggenhet og beste parkering skal stå tomme. Vi har jobbet med kjente merkevarer innen forskjellige bransjer og alle matvarekjedene, men manglende tro på det lokale markedet har gjort at de ikke har ønsket å etablere seg her. Vi har ikke hatt det rette konseptet, der aktørene utvikler hverandre og skaper en helhetlig kundeopplevelse, sier Ståle Strømsodd.

Nå er imidlertid Strømsodd og Tronrud Eiendom tydelige på at de mener å ha funnet rett løsning.

Sentrumstorget utvidet med splitter nye næringslokaler på en flate også på motsatt side av torget, slik at til sammen 6000 kvm næringsareal skal fylles med spennende aktører innen hus, hjem og interiør.

Gir rom for lokale virksomheter

– I Sentrumstorget er ambisjonen å kunne tilby innbyggerne i Hønefoss og resten av regionen noe de ikke har i byen fra før, noe de kanskje har måttet reise langt for å få tak i tidligere og ikke minst «alt» samlet på ett sted. Vi vil at man i Sentrumstorget skal få varer og opplevelser man kun får akkurat der, fremholder Strømsodd:

– Vi søker derfor store, kommersielle aktører som evner å trekke et mangfold av kunder, samt mindre aktører som kompletterer vare- og tjenesteutvalg.

Dette innebærer blant annet at det også er rom for lokale aktører til å prøve seg.

– Lokale aktører med rett profil, et spennende konsept som passer inn og kunnskap om butikkdrift, er selvsagt velkomne.

Målet er at Sentrumstorget skal bli et naturlig sted å handle og finne inspirasjon til hjemmet for regionens innbyggere.

– Alt ligger til rette: Bransjens utvikling, lokalenes utforming med store flater og eksponering mot torget og byens gjennomfartsåre, trafikkgrunnlaget i regionen og de gode parkeringsmulighetene - i tillegg til allerede etablerte virksomheter, som kino, bibliotek og restaurant, avslutter Strømsodd.

Ønsker å samle de beste

Sentrumstorget åpnet dørene for første gang i 2005 som et kombinert bolig-, handels- og kulturkompleks. Bygget huser i dag blant annet restaurant, bibliotek og byens eneste flerkino, i tillegg til 140 boliger og kontorarbeidsplasser. Nå er Sentrumstorget utvidet med splitter nye næringslokaler også på motsatt side av torget, som står klare til å ta imot nye leietakere som kan lage liv og røre i sentrum av Hønefoss.