mandag, 30 november 2020 14:03

CIES: Haaland verdt 1,68 milliarder

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Erling Braut Haalands markedsverdi stiger og stiger. Erling Braut Haalands markedsverdi stiger og stiger. Foto: Martin Meissner, AP /NTB.

Markedsprisen for Erling Braut Haaland (20) raser av gårde i en vanvittig fart. Nå verdsettes han til 1,68 milliarder kroner.

Det er det anerkjente nettstedet CIES som mandag offentliggjorde en fersk oversikt over hvilke fotballspillere som har økt sin verdi mest den siste måneden.

Den viser at Haaland er blitt snaut 400 millioner mer verdt bare på de siste vel fire ukene.

CIES skriver at dersom Haaland fortsetter å prestere som han gjør med mange mål, kan han gå forbi verdens mest verdifulle spiller når viruspandemien har gitt seg. Det er i øyeblikket brasilianske Neymar, ifølge CIES.

Hans markedsverdi vurderes til 2,34 milliarder kroner.

Pris

CIES er en uavhengig forsknings- og utdanningsorganisasjon med base i Sveits. Den har spesialisert seg på en rekke studier innen toppfotballen og kommer jevnlig med omfattende statistikk og blant annet anslag på verdier.

Haaland ble nylig kåret til den beste spilleren i verden under 21 år. Det ga ham Golden Boy-trofeet i regi av avisen Tuttosport.

Haalands kontrakt med Borussia Dortmund løper til 2024. Det er fortsatt uklart om det foreligger en utkjøpsklausul på rundt 800 millioner kroner for ham før sommeren 2022. Klubben har tilbakevist dette.

Røverkjøp

Dortmund betalte vel 200 millioner kroner for Haaland da han kom fra Salzburg for et snaut år siden. Det har vist seg å være svært god butikk. Ifølge CIES' beregninger er Haaland over åtte ganger mer verdt enn det han ble kjøpt for i desember 2019.

Den siste tiden har 20-åringen fra Jæren fortsatt å hamre inn mål både i Bundesliga og Champions League.

Neste scoringsmulighet for ham kommer hjemme mot Lazio i mesterligaen onsdag, før Dortmund skal spille seriekamp borte mot Eintracht Frankfurt til helgen.

Andre saker å lese

Nær halvparten av legene vet ikke om de blir i jobben

19-03-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Nær halvparten av legene vet ikke om de blir i jobben

46 prosent av nær 10.000 leger vet ikke om de fortsatt ønsker å jobbe i den offentlige helsetjenesten om to år, viser Legeforeningens medlemsundersøkelse.

Les mer i RingeriksAvisa

8 fordeler med å velge mobilabonnement uten data

19-03-2024 Nyheter Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

8 fordeler med å velge mobilabonnement uten data

Å velge et mobilabonnement uten data kan virke motintuitivt i en tid der internettilkobling synes uunnværlig. Likevel er det flere fordeler med å gå denne veien, spesielt for brukere som...

Les mer i RingeriksAvisa

Elstøen Gartneri er konkurs

18-03-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Elstøen Gartneri er konkurs

Fjorårets ekstremvær rammet Elstøen Gartneri hardt og påførte store milliontap. Nå er gartneriet med 92 ansatte konkurs.

Les mer i RingeriksAvisa

Nye landslagsdrakter

18-03-2024 Sport NTB - avatar NTB

Nye landslagsdrakter

De norske fotballandslagene skal fra i vår spille i en ny landslagsdrakt. Trøya får sin «debut» mot Tsjekkia på Ullevaal stadion denne uken.

Les mer i RingeriksAvisa