mandag, 29 november 2021 08:03

Koronapress på helsevesenet bekymrer flere

Skrevet av
Sju av ti nordmenn sier at de har tillit til at de vil få tilstrekkelig behandling av helsevesenet om de skulle bli smittet av koronaviruset. Sju av ti nordmenn sier at de har tillit til at de vil få tilstrekkelig behandling av helsevesenet om de skulle bli smittet av koronaviruset. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Nordmenns tillit til å få god behandling av helsevesenet faller, viser en meningsmåling.

I uken som gikk sa sju av ti nordmenn, 71 prosent, at de har tillit til at de vil få tilstrekkelig behandling av helsevesenet om de skulle bli smittet av koronaviruset. 15 prosent har ikke tillit til dette, viser tall fra Norsk koronamonitor fra Opinion.

Tilliten er nå 6 prosentpoeng under gjennomsnittet for pandemien.

– Selv om folk flest fortsatt har høy tillit til å få behandling i helsevesenet, er tilliten på sitt laveste nivå siden mars i fjor, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

En av tre nordmenn sier de er bekymret for å bli smittet. Det er en økning på 5 prosentpoeng fra oktober. Samtidig oppgir 56 prosent at de er bekymret for at noen i familien blir smittet. Det er 13 prosentpoeng flere enn i oktober.

Folkehelseinstituttet skriver i sin risikorapport søndag at den nye varianten trolig er mer smittsom, men at det ikke er sannsynlig at den fører til mer alvorlig sykdom. Det er fortsatt uvisst om vaksinene beskytter like godt mot den.

Innledende studier tyder på at omikron-varianten kan gi økt fare for at folk som allerede har hatt korona, får viruset igjen, opplyste WHO søndag.

Tirsdag skal statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) orientere Stortinget om koronasituasjonen.

Andre saker å lese

To av de drepte i kjøpesenterskytingen var mindreårige

04-07-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

To av de drepte i kjøpesenterskytingen var mindreårige

To 17-åringer ble drept i masseskytingen i Danmark. Også en 47 år gammel mann er drept. Politiet betegner ikke skytingen som et terrorangrep.

Les mer i RingeriksAvisa

Ni av ti har fått skatteoppgjøret sitt

04-07-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Ni av ti har fått skatteoppgjøret sitt

Nær 4,4 millioner norske lønnstakere og pensjonister har nå fått skatteoppgjøret sitt, og til sammen er det utbetalt nær 30 milliarder kroner i skatt til gode.

Les mer i RingeriksAvisa

Vikerfjell B&A AS

03-07-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nytt aksjeselskap med kapital 30.000. Daglig leder er Egil Eriksrud. Styreleder er Christoffer Frydenlund Brodahl og nestleder er Gunvor Helen Skougstad Gamkinn. Formålet er oppføring og vedlikehold av bygg, samt anleggsarbeid.

Les mer i RingeriksAvisa