mandag, 29 november 2021 08:13

Mann dømt etter å ha skutt prostituert gjennom dør

Skrevet av
En mann er i Buskerud tingrett dømt til seks og et halvt års fengsel etter å ha skutt med hagle mot døren til en prostituert kvinne i Drammen natt til 1. januar i år. En mann er i Buskerud tingrett dømt til seks og et halvt års fengsel etter å ha skutt med hagle mot døren til en prostituert kvinne i Drammen natt til 1. januar i år. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

En 24 år gammel mann er i Buskerud tingrett dømt til seks og et halvt års fengsel for drapsforsøk på en kvinne natt til 1. januar i år.

Motivet for ugjerningen var ifølge mannen at han følte seg svindlet etter å ha kjøpt seksuelle tjenester av kvinnen, skriver Drammens Tidende.

Nødetatene fikk natt til 1. januar melding om at det ble avfyrt skudd mot en leilighet i Tordenskiolds gate rundt klokken 5 på morgenen. Et par timer senere ble en mann i 20-årene pågrepet etter at han ringte til politiet og meldt seg.

Mannen skjøt fem skudd gjennom døren til leiligheten, og en rumensk kvinne i 40-årene ble truffet av ett av skuddene og ble liggende på sykehus i en uke etterpå. Retten mener det er rene tilfeldigheter og flaks at kvinnen ikke ble drept.

– All den tid han skjøt med hagle på kloss hold var han også bevisst på at han sikkert eller mest sannsynlig kom til å drepe. Det er kun tilfeldig at forsøket ikke ble fullbyrdet, heter det i dommen.

Mannen må i tillegg til fengselsstraffen betale den rumenske kvinnen 150.000 kroner i oppreising, og nærmere 50.000 kroner for å erstatte et brystimplantat.

Mannens forsvarer, Martin Smith, sier til Drammens Tidende at hans klient mener det var feil å dømme ham for drapsforsøk og han vil vurdere en anke.

– Han holdt det ikke sannsynlig at noen kunne bli drept, i og med at han skjøt gjennom en lukket dør, sier Smith.

Andre saker å lese

Norsk kommune vurderer å tilby strøm til 50 øre

10-08-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Norsk kommune vurderer å tilby strøm til 50 øre

Lokalpolitikerne i kraftkommunen Suldal ønsker å tilby innbyggerne sine strøm til 50 øre per kilowattime (kWh). Kommunen skal vurdere tiltaket i september.

Les mer i RingeriksAvisa

Quasar uten revisor

10-08-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Quasar uten revisor

Etter at Akonto Revisjon AS hadde en gjesteopptreden på ca ett år i Quasar Services Norway AS, står nå foretaket uten revisor.

Les mer i RingeriksAvisa

En siste hilsen

09-08-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

En siste hilsen

En siste hilsen fra en generasjon som aldri får kjøre med Ringeriksbanen. Så gjenstår det å se om nye generasjoner kan spa den opp igjen.

Les mer i RingeriksAvisa

Marius Naume med 5.plass i NM-runden

09-08-2022 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Marius Naume med 5.plass i NM-runden

Etter en kjøretur på 100 mil og 14 timer kom teamet til Marius hjem fra NM runden i Mo I Rana.

Les mer i RingeriksAvisa