mandag, 06 desember 2021 08:10

Politiet frykter at fire brant inne i Svelvik

Skrevet av
Nødetatene er på stedet der en enebolig brant ned natt til mandag. Nødetatene er på stedet der en enebolig brant ned natt til mandag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Fire mennesker var trolig i bygget da et bolighus i Drammen brant ned til grunnen natt til mandag, opplyser politiet. Kommunens kriseteam er varslet.

– Vi frykter at de kan ha vært i huset da det brant, sier politistasjonssjef ved Drammen politistasjon Øyvind Aas til NTB.

Aas sier at det er for tidlig å si noe om mulig årsak til brannen.

– Hvis fire personer har omkommet i brannen, så er dette er en dypt tragisk hendelse. Ledelse og kriseteamet i Drammen kommune er varslet og er i gang med å iverksette nødvendige tiltak, sier han.

Jobber med å varsle pårørende

De nærmeste pårørende er blitt varslet om brannen, men politiet jobber med å få varslet pårørende som bor andre steder i landet.

Til TV 2 sier operasjonsleder Jan Kristian Jonsrud i Sørøst politidistrikt at politiet har indikasjoner på at de fire var hjemme da det brant.

Politiet meldte om brannen i en enebolig i Sandsveien i Svelvik i Drammen kommune klokken 2.27 natt til mandag. I 3.30-tiden opplyste politiet at det var en kraftig brann. To timer senere hadde huset brent ned. Politiet hadde da varslet Drammen kommunes kriseteam.

Kommunen bistår

I 7-tiden var det fortsatt for varmt til å gå inn i ruinene.

– Det har vært en voldsom varmeutvikling, og det er ennå for tidlig å gå inn i branntomta, sier Johnsrud til Drammens Tidende.

– Vi er orientert om hva som har hendt. Politiet håndterer saken utover dagen, men kommunen vil så klart bistå der det er behov. Det er viktig at vi ivaretar de som har behov for det, sier ordfører i Drammen, Monica Myrvold Berg til Drammens Tidende.

Sist redigert mandag, 06 desember 2021 08:18

Andre saker å lese

To av de drepte i kjøpesenterskytingen var mindreårige

04-07-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

To av de drepte i kjøpesenterskytingen var mindreårige

To 17-åringer ble drept i masseskytingen i Danmark. Også en 47 år gammel mann er drept. Politiet betegner ikke skytingen som et terrorangrep.

Les mer i RingeriksAvisa

Ni av ti har fått skatteoppgjøret sitt

04-07-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Ni av ti har fått skatteoppgjøret sitt

Nær 4,4 millioner norske lønnstakere og pensjonister har nå fått skatteoppgjøret sitt, og til sammen er det utbetalt nær 30 milliarder kroner i skatt til gode.

Les mer i RingeriksAvisa

Vikerfjell B&A AS

03-07-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nytt aksjeselskap med kapital 30.000. Daglig leder er Egil Eriksrud. Styreleder er Christoffer Frydenlund Brodahl og nestleder er Gunvor Helen Skougstad Gamkinn. Formålet er oppføring og vedlikehold av bygg, samt anleggsarbeid.

Les mer i RingeriksAvisa