mandag, 06 desember 2021 08:23

Helseministeren: – Kan komme flere og strengere tiltak denne uken

Skrevet av
Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) varsler at det kan komme strengere koronatiltak denne uken. Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) varsler at det kan komme strengere koronatiltak denne uken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Helseminister Ingvild Kjerkol er bekymret over omikronutbruddene som dukker opp flere steder i landet. Hun varsler at det snarlig kan komme strengere tiltak.

– Jeg utelukker ikke at det kan komme flere og strengere tiltak denne uken. Vi følger det fortløpende og er i tett dialog med fagmyndighetene. Det skal vi kommunisere godt ut hvis det kommer, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) til VG.

Hun håper at alle kan få feire jul som vanlig på tross av omikronvarianten som det nå er fire mistenkte eller bekreftede utbrudd av i Norge. Hun sier at det ikke er skrevet i stein.

– Vi har kontroll på pandemien, men det har kommet flere utbrudd med mistanke om omikron. Vi har en forskrift tilknyttet de tilfellene der det er mistanke om varianten, med lengre isolasjon og karantene for husstandsmedlemmer. Jeg er bekymret, og vi ser på ytterligere tiltak regionalt og nasjonalt, sier Kjerkol.

Helseministeren venter nå på en vurdering fra Folkehelseinstituttet (FHI) rundt hvilket intervall de under 65 år bør ha på oppfriskningsdosen av koronavaksinen. Foreløpig er intervallet på seks måneder for de under 65 år, og fem måneder for de over 65.

Kjerkol sier at hun venter vurderingen i begynnelsen av denne uken

Andre saker å lese

Norsk kommune vurderer å tilby strøm til 50 øre

10-08-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Norsk kommune vurderer å tilby strøm til 50 øre

Lokalpolitikerne i kraftkommunen Suldal ønsker å tilby innbyggerne sine strøm til 50 øre per kilowattime (kWh). Kommunen skal vurdere tiltaket i september.

Les mer i RingeriksAvisa

Quasar uten revisor

10-08-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Quasar uten revisor

Etter at Akonto Revisjon AS hadde en gjesteopptreden på ca ett år i Quasar Services Norway AS, står nå foretaket uten revisor.

Les mer i RingeriksAvisa

En siste hilsen

09-08-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

En siste hilsen

En siste hilsen fra en generasjon som aldri får kjøre med Ringeriksbanen. Så gjenstår det å se om nye generasjoner kan spa den opp igjen.

Les mer i RingeriksAvisa

Marius Naume med 5.plass i NM-runden

09-08-2022 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Marius Naume med 5.plass i NM-runden

Etter en kjøretur på 100 mil og 14 timer kom teamet til Marius hjem fra NM runden i Mo I Rana.

Les mer i RingeriksAvisa