mandag, 20 desember 2021 10:10

Hallingdølen - Europas flotteste lokalavis

Skrevet av

De beste avisene i Europa i år kommer fra Norge, Spania, Belgia og Portugal. Totalt 161 aviser fra 24 land deltok i den 23. European Newspaper Award. Det var mer enn 4000 bidrag i de 20 kategoriene i konkurransen. Dette gjør den til en av de største avisdesignkonkurransene i verden.

Stort antall innleveringer på trykk og nett.

Aviser fra de fleste europeiske land deltok også i den 23. European Newspaper Award. Det er ingen nedgang i antall bidrag og den høye kvaliteten imponerte juryen.

305 nettprosjekter fra 13 land.

Kvaliteten på nettinnleveringene er nesten identisk med fjoråret. 305 prosjekter fra 13 land ble sendt inn til juryen.

18 jurymedlemmer fra ni land.

13 jurymedlemmer møttes til den to dager lange bedømmelsen i Düsseldorf. Ytterligere fem gjorde vurderinger fra hjemmekontorene sine, for eksempel i kategoriene for podcaster og sosiale medier.

Juryen for den 23. European Newspaper Award.

De 18 jurymedlemmene kom fra ni land: Spania, Portugal, Sveits, Nederland, Danmark, Norge, Sverige, Storbritannia og Tyskland. De er journalister, forskere og designere. Juryen inkluderer eksterne eksperter som Prof. Blum, Trier University of Applied Sciences; Prof. Dr. Zimper, Zürich University of the Arts/Cast, Prof. Michael Stoll, Augsburg University of Applied Sciences og Theo Dersjant, Fontys School of Journalism, Nederland. I juryen sitter også art directors fra aviser over hele Europa. Mange har vunnet hovedprisen «Årets europeiske avis» en eller flere ganger. Juryen er litt forskjellig hvert år, fordi det alltid kommer nye jurymedlemmer.

Vinnerne av "European Newspaper of the Year" hovedprisvinnere

Hovedprisen "Årets europeiske avis" er delt inn i fire kategorier for å ta hensyn til avisenes ulike tekniske og økonomiske muligheter: Lokalavis, Regionalavis, Nasjonal avis og Ukeavis.

Årets europeiske avis, kategori for lokale aviser:
Hallingdølen, Norge

Årets europeiske avis, regional aviskategori:
Ara, Spania

European Newspaper of the Year, nasjonal aviskategori:
De Tijd, Belgia

European Newspaper of the Year, ukeaviskategori:
Expresso, Portugal

Podcaster
Dommernes spesielle anerkjennelse
Hamburger Abendblatt

Juryen om Hallingdølen:

Hallingdølen er en klassisk lokalavis, typisk for Skandinavia. Avisen fokuserer helt på lokale nyheter. Derfor er enkeltpersoner og grupper fra regionen alltid i forgrunnen.
Det gis mye plass til lesernes meninger. Dette viser at avisen er dypt forankret i kommunikasjonen og meningsdannelsen i regionen.
Oppsettet er bildeorientert, med et stort bilde nesten alltid i midten av et dobbeltsideoppslag. Forside- og forsidehistorier går ofte over fire til fem sider for å sikre den nødvendige dekningsdybden.
I kvaliteten på bildereportasjer, som gjerne går over åtte til ti sider, er Hallingdølen ofte på høyde med regionale og nasjonale aviser fra hele Europa.
Samlet sett: Hallingdølens konsept og design er en meget god modell for lokalaviser over hele Europa.

hallingdolen eksempel
Slik bør et avisoppslag se ut (Klipp fra siden til European Newspaper Award)

 

Europas største aviskonkurranse

European Newspaper Award er organisert av avisdesigner Norbert Küpper. Den regnes som den største aviskonkurransen i Europa og finner nå sted for 23. gang. Målet er å vise internasjonale trender i aviser på trykk og nett og å fremme utveksling av kreative ideer i Europa.

Prisutdeling og kongress i Wien
Prisutdelingen vil finne sted på en kongress i Wien. En dato er planlagt til juni 2022, men er ennå ikke fastsatt. De siste årene har rundt 500 journalister og forlagssjefer fra mer enn 30 land deltatt på dette arrangementet.

Sist redigert mandag, 20 desember 2021 10:45

Andre saker å lese

Etterlyst ruskjørte på E16 i Hole - vill politijakt

06-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ved 4-tiden fredag morgen kom det melding fra en veiarbeider ved Norderhov om en bil som kjørte voldsomt forbi pågående veiarbeid.

Les mer i RingeriksAvisa

Høyre vil sikre desemberbarna plass i barnehage

06-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre vil sikre desemberbarna plass i barnehage

I et direkte frieri til foreldrene til de 3500 barna som blir født i desember, vil Høyre gå inn for å utvide retten til barnehageplass.

Les mer i RingeriksAvisa

Hvordan utvikle smarte økonomiske strategier for hverdagen

05-09-2024 Nyheter Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Hvordan utvikle smarte økonomiske strategier for hverdagen

Økonomisk planlegging er avgjørende for å sikre en stabil hverdag, spesielt i utfordrende tider. Å forstå de lokale forholdene kan bidra til å optimalisere din økonomiske strategi. Her er noen...

Les mer i RingeriksAvisa

Lederen i Oslo Ap ønsker gjenvalg på Stortinget

05-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Lederen i Oslo Ap ønsker gjenvalg på Stortinget

Leder i Oslo Ap, Frode Jacobsen, ønsker en ny periode på Stortinget. Det kan bety at det blir en turbulent høst i Oslo Ap, skriver Dagsavisen.

Les mer i RingeriksAvisa