torsdag, 13 januar 2022 14:35

De langt fleste vil ha Ida Wolden Bache som ny sentralbanksjef

Skrevet av
Visesentralbanksjef Ida Wolden Bache. Visesentralbanksjef Ida Wolden Bache. Foto: Terje Bendiksby / NTB

To av tre nordmenn vil ha visesentralbanksjef Ida Wolden Bache som ny sentralbanksjef framfor Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg.

Samtidig sier flere enn fire av ti, eller 43 prosent, av de spurte at de har ganske eller svært liten tillit til regjeringens ansettelsesprosess, viser en måling Kantar har gjort for TV 2.

Én av fire, eller 25,7 prosent, av dem som har en mening om saken, svarer at de ønsker Stoltenberg som sentralbanksjef, mens to av tre, eller 66,8 prosent, svarer at de ønsker Bache.

Som tidligere partileder og statsminister for flere av dem som nå skal håndtere søknaden hans, har det vært mye oppmerksomhet rundt habilitet og anklager fra politiske motstandere om kameraderi i forbindelse med prosessen, noe statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) avviser er tilfelle.

Andre saker å lese

To av de drepte i kjøpesenterskytingen var mindreårige

04-07-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

To av de drepte i kjøpesenterskytingen var mindreårige

To 17-åringer ble drept i masseskytingen i Danmark. Også en 47 år gammel mann er drept. Politiet betegner ikke skytingen som et terrorangrep.

Les mer i RingeriksAvisa

Ni av ti har fått skatteoppgjøret sitt

04-07-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Ni av ti har fått skatteoppgjøret sitt

Nær 4,4 millioner norske lønnstakere og pensjonister har nå fått skatteoppgjøret sitt, og til sammen er det utbetalt nær 30 milliarder kroner i skatt til gode.

Les mer i RingeriksAvisa

Vikerfjell B&A AS

03-07-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nytt aksjeselskap med kapital 30.000. Daglig leder er Egil Eriksrud. Styreleder er Christoffer Frydenlund Brodahl og nestleder er Gunvor Helen Skougstad Gamkinn. Formålet er oppføring og vedlikehold av bygg, samt anleggsarbeid.

Les mer i RingeriksAvisa