torsdag, 05 mai 2022 15:10

Barn leker mindre ute

Skrevet av
En undersøkelse gjort for organisasjonen Norsk friluftsliv viser at barn leker mindre ute i nærområdet enn før. En undersøkelse gjort for organisasjonen Norsk friluftsliv viser at barn leker mindre ute i nærområdet enn før. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Andelen foreldre som oppgir at barna deres leker ute daglig, er mer enn halvert siden 2015, viser en undersøkelse gjort for Norsk friluftsliv.

I undersøkelsen, utført av Ipsos, oppgir 18 prosent av småbarnsforeldre at barna deres leker ute fem til sju dager i uken. I 2015 svarte 41 prosent det samme.

– Det å se en såpass stor nedgang på bare sju år er bekymringsfullt. Funnene samsvarer dessverre også med andre studier gjort den siste tiden, sier generalsekretær Bente Lier i Norsk Friluftsliv i en pressemelding.

Norsk friluftsliv, som er en fellesorganisasjon for de 18 store friluftslivsorganisasjonene i Norge, har tatt initiativ til kartleggingen.

– En mulig forklaring er at endrede vaner under pandemien, med mer innetid og skjermbruk, er vanskelige å snu. Som voksne har vi et ansvar for å gi barna våre gode opplevelser ute og mer tid borte fra skjermene, det er ikke minst viktig for den psykiske og fysiske helsen, sier Lier.

Andre saker å lese

Borteseier for Hønefoss over Medkila

16-05-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Hønefoss seiret 2-1 over Medkila på bortebane i 1. divisjon søndag.

Les mer i RingeriksAvisa

Lian og Ruden med rørleggerfirma

15-05-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Buskerud bad & rørservice AS er navnet på et nytt selskap med 30.000 i aksjekapital.

Les mer i RingeriksAvisa

Bilbrann ved Hensveien

14-05-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ved 15.30-tiden lørdag, tok det fyr i en bil på E16 utenfor Hønefoss. Det var brann i motorrommet og bilen sto parkert i en busslomme på E16. Politiet fikk lsukket...

Les mer i RingeriksAvisa

Voldshendelse på KUBEN

14-05-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Lørdag like før klokka 15 var to personer involvert i en voldshendelse på KUBEN i Hønefoss. Det dreide seg om pengekrangel. Ingen kom alvorlig til skade, men politiet oppretter sak.

Les mer i RingeriksAvisa