onsdag, 11 mai 2022 07:57

Enklere å etablere universitet?

Skrevet av
Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) sier det er på tide med en gjennomgang for å se om det er for rigide krav for å bli og forbli universitet. Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) sier det er på tide med en gjennomgang for å se om det er for rigide krav for å bli og forbli universitet. Foto: Terje Pedersen / NTB

En ekspertgruppe skal vurdere kravene for akkreditering som universitet. Arbeidet skal inngå i regjeringens forslag til ny universitets- og høyskolelov.

Gruppen skal gå gjennom helheten i dagens regelverk og se på hele prosessen og systemet for akkreditering og re-akkreditering.

Målet er å gjøre kravene mer treffsikre og regelverket mer oversiktlig, opplyser regjeringen.

Ekspertgruppen skal blant annet se på om etablering av nye universiteter fortsatt skal skje innenfor rammen av en regelstyrt ordning, eller være resultat av en politisk beslutning.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) sier det er på tide med en gjennomgang for å se om dagens system er unødvendig byråkratisk og om det er for rigide krav for å bli og forbli universitet.

I løpet av neste år skal kunnskapsdepartementet legge fram forslag til ny universitets- og høyskolelov. Ekspertgruppens rapport vil være en del av dette lovarbeidet.

Ingvild Marheim Larsen, viserektor for utdanning ved Universitetet i Sørøst-Norge, skal lede ekspertgruppen.

Andre saker å lese

Borteseier for Hønefoss over Medkila

16-05-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Hønefoss seiret 2-1 over Medkila på bortebane i 1. divisjon søndag.

Les mer i RingeriksAvisa

Lian og Ruden med rørleggerfirma

15-05-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Buskerud bad & rørservice AS er navnet på et nytt selskap med 30.000 i aksjekapital.

Les mer i RingeriksAvisa

Bilbrann ved Hensveien

14-05-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ved 15.30-tiden lørdag, tok det fyr i en bil på E16 utenfor Hønefoss. Det var brann i motorrommet og bilen sto parkert i en busslomme på E16. Politiet fikk lsukket...

Les mer i RingeriksAvisa

Voldshendelse på KUBEN

14-05-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Lørdag like før klokka 15 var to personer involvert i en voldshendelse på KUBEN i Hønefoss. Det dreide seg om pengekrangel. Ingen kom alvorlig til skade, men politiet oppretter sak.

Les mer i RingeriksAvisa