mandag, 13 juni 2022 14:37

Flere elever fullfører videregående opplæring på normert tid

Skrevet av
Flere elever fullfører videregående opplæring på normert tid Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

To av tre elever i videregående opplæring fullfører på normert tid. Elevene på yrkesfag har lavere fullføring på normert tid enn elever på studieforberedende.

At to av tre elever i videregående opplæring fullfører på normert tid, er en økning på 6 prosentpoeng sammenlignet med tallene for fem år siden, ifølge Statistisk sentralbyrå ( SSB ).

Rundt 65.000 elever startet i videregående opplæring for første gang høsten 2015. 67,7 prosent av disse elevene fullførte videregående opplæring med oppnådd studie- eller yrkeskompetanse innen normert tid for programområdet, viser statistikken over gjennomføring i videregående opplæring for 2021.

Dette er en økning på 1,5 prosentpoeng sammenlignet med kullet som begynte i 2014. Over en femårsperiode, sammenlignet med startkullet i 2010, er økningen på 5,8 prosentpoeng.

– Ytterligere 12,7 prosent fullførte på mer enn normert tid. Det vil si at fire av fem fullførte videregående innen 5-6 år, sier Daniel Instebø, som er ansvarlig for SSB-statistikken.

Andre saker å lese

To av de drepte i kjøpesenterskytingen var mindreårige

04-07-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

To av de drepte i kjøpesenterskytingen var mindreårige

To 17-åringer ble drept i masseskytingen i Danmark. Også en 47 år gammel mann er drept. Politiet betegner ikke skytingen som et terrorangrep.

Les mer i RingeriksAvisa

Ni av ti har fått skatteoppgjøret sitt

04-07-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Ni av ti har fått skatteoppgjøret sitt

Nær 4,4 millioner norske lønnstakere og pensjonister har nå fått skatteoppgjøret sitt, og til sammen er det utbetalt nær 30 milliarder kroner i skatt til gode.

Les mer i RingeriksAvisa

Vikerfjell B&A AS

03-07-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nytt aksjeselskap med kapital 30.000. Daglig leder er Egil Eriksrud. Styreleder er Christoffer Frydenlund Brodahl og nestleder er Gunvor Helen Skougstad Gamkinn. Formålet er oppføring og vedlikehold av bygg, samt anleggsarbeid.

Les mer i RingeriksAvisa