fredag, 22 juli 2022 08:48

Slik får du et effektivt hjemmekontor

Skrevet av Jan Erik Johansen

Også her i Ringerike har den globale trenden med hjemmekontor fått fotfeste. Stadig flere ringerikinger jobber nå hjemmefra i større eller mindre grad. Å ha et fullverdig kontor som kan benyttes i egen bolig, når det er behov for det, er en meget klok investering for alle som har en relevant type jobb. I denne artikkelen byr vi på noen gode råd for å gi deg en så effektiv hjemmekontorhverdag som mulig.

Skill ut et eget område for hjemmekontor

Dette er helt essensielt. Hvis du forsøker å ta deg av kontorjobben ved å legge deg på sofaen med datamaskinen på magen, eller i godstolen med PC-en i fanget ber du om å miste konsentrasjonen. Du bør alltid jobbe på en fast plass som fortrinnsvis brukes som kontor.

Det optimale er å ha et eget kontorrom. Kanskje du har et gjesterom, eller en kjellerstue som ikke er i fast bruk? Da kan du få et flott hjemmekontor ved å plassere kontormøbler som kontorstol og arbeidsbord der. Selvsagt kan du fint ha gjestesengen stående der den er. Et hjemmekontor trenger slettes ikke ta opp mye plass. Lager du hjemmekontor i kjellerstuen, så er det klart at det som allerede er på plass av møbler ikke trenger å påvirkes heller.

Det er ikke alle som bor slik at de kan sette av et eget rom til hjemmekontor. Da finnes det mange andre praktiske løsninger:

  • Sett av et hjørne av stuen til arbeidsområde
  • Plasser arbeidspult og kontorstol på soverommet
  • Bruk frokostbordet på kjøkkenet som kontor i arbeidstiden

 Det viktige er å ha en fast plass å jobbe, slik at du føler at du er på en arbeidsplass når du setter deg til ved skrivebordet. Hvis ikke, kan både motivasjon og konsentrasjon bli skadelidende.

Kjøp ergonomiske kontormøbler

Skal du jobbe jevnlig på hjemmekontoret, så er det svært viktig at du kjøper møbler som er ergonomiske. En full arbeidsdag ved skrivebordet, krever at du har en stol som gir deg riktig støtte for ryggen, og som kan justeres slik at du får en så behagelig sitteposisjon som mulig.

Hvis ikke, risikerer du å pådra deg slitasjeskader og lignende, noe som kan få alvorlige konsekvenser på sikt. Her har du noen ideer for å få en mer ergonomisk arbeidshverdag på hjemmekontoret:

  • Har du vurdert en ståpult? Ved å jobbe stående deler av økten, kan du bidra til en sunnere rygg, og gi avlastning til skuldre også. Det finnes motoriserte arbeidsbord som kan heves og senkes etter behov.
  • Kanskje du kan sitte på en fitnessball? Ved å bruke en slik oppblåsbar plastikkball som sete får du gitt ryggen og beina fin stimulans i løpet av dagen.
  • Kom deg opp og ut når du har pauser. Ikke bli sittende ved kontorpulten hele dagen. Strekk beina ved å ta en avstikker på kjøkkenet for å lage en kopp kaffe, eller ut i hagen for å få litt frisk luft når været ligger til rette for det.

 Det som er viktig er at du bør kompensere for en stillesittende hverdag - som hjemmekontor fort kan medføre - på noe slags vis. Det kan selvsagt også dreie seg om å trene etter endt arbeidsdag, eller kanskje i lunsjen.

I tillegg er det å anbefale å sørge for å komme seg ut av huset når du er ferdig med jobb. På den måten får du rørt på deg - uavhengig av om du rusler deg tur rundt om i Hønefoss, eller du slenger deg på sykkelen for en langtur, eller hva som helst annet.

Ikke glem trivsel på hjemmekontoret

Selvsagt er det viktig å ha alt av kontorutstyr som du behøver på plass på hjemmekontoret. For de fleste vil det dreie seg om en datamaskin, og kanskje en skriver i tillegg. Godt med støpsler er viktig, så du får enkel tilgang til strøm, for eksempel for å lade telefonen på en praktisk plass slik at du alltid har den tilgjengelig.

Men vel så viktig som den slags praktiske anliggender er å sørge for trivsel på hjemmekontoret. Skal du være produktiv og effektiv, så hjelper det voldsomt om du har en arbeidsplass som også er komfortabel. Her kan vi anbefale elementer som:

  • Planter for å live opp arbeidsmiljøet
  • God trådløs høyttaler, så du kan lytte til musikk eller radio
  • Passende pynt og dekorasjoner på veggen
  • Kaffetrakter eller kaffemaskin

 

Selvsagt avhenger de spesifikke valgene her av smak og behag. Det overordnede poenget er ganske enkelt at du bør investere i en del møbler og annet som lar deg jobbe i en ramme du trives med - også hjemme.

 

Kjøp alle dine hjemmekontormøbler hos vidaXL

Den populære nettbutikken vidaXL har også et stort utvalg av kontormøbler. De holder høy kvalitet, og passer for alle slags hjemmekontor, både store og små.

Ved å handle på vidaXL får du tilgang til gode møbler til gunstig pris. Det er enkelt å bestille, og du finner all relevant informasjon om produktene på nettsiden.

green balls

Andre saker å lese

Norsk kommune vurderer å tilby strøm til 50 øre

10-08-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Norsk kommune vurderer å tilby strøm til 50 øre

Lokalpolitikerne i kraftkommunen Suldal ønsker å tilby innbyggerne sine strøm til 50 øre per kilowattime (kWh). Kommunen skal vurdere tiltaket i september.

Les mer i RingeriksAvisa

Quasar uten revisor

10-08-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Quasar uten revisor

Etter at Akonto Revisjon AS hadde en gjesteopptreden på ca ett år i Quasar Services Norway AS, står nå foretaket uten revisor.

Les mer i RingeriksAvisa

En siste hilsen

09-08-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

En siste hilsen

En siste hilsen fra en generasjon som aldri får kjøre med Ringeriksbanen. Så gjenstår det å se om nye generasjoner kan spa den opp igjen.

Les mer i RingeriksAvisa

Marius Naume med 5.plass i NM-runden

09-08-2022 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Marius Naume med 5.plass i NM-runden

Etter en kjøretur på 100 mil og 14 timer kom teamet til Marius hjem fra NM runden i Mo I Rana.

Les mer i RingeriksAvisa