søndag, 24 juli 2022 13:41

Flott festival på Pettersøya

Skrevet av
Vokalist Kjetil Elverum i MAKTKAMP Vokalist Kjetil Elverum i MAKTKAMP Foto: Frank Tverran

Vår lille sommerredaksjon rakk dessverre ikke å få med oss hele Malstrømfestivalen. Derfor måtte vi nøye oss med de tre siste bandene lørdag kveld. Men hvilken opplevelse!

Vi fikk med oss åpningen til MAKTKAMP. Vokalist Kjetil Elverum stjal uten tvil showet og ingen av de to andre bandene kom i nærheten av MAKTKAMPS sceneshow.

MAKTKAMP er et hardrockband som spiller energisk og melodisk hardcore, hardrockogpunk. Etter å ha sluppet sin første EP i febuar 2020, kvernet bandet seg gjennom pandemien, og tok sin rettmessige plass innenfor den norske undergrunnsscenen. Samtidig skrev de sitt første album, "I Affekt", som kom ut 21. januar 2022. Bandet er kjent for sine iøynefallende, høyintense konserter, der ingenting legges imellom, og har for vane å smelte sammen med publikum i et sammensurium av rock, eufori og dans allerede ved første growl. Det fikk vi også oppleve på Pettersøya.

blomst

Ida Dorthea Horpestad Foto: Frank Tverran

 

Bandet BLOMST hendvender seg direkte til unge voksne med ærlige tekster som går rett inn hos de fleste.

-Armheving, burpees og sit-ups er gjort. Tiden er brukt godt og ventingen er over. Nå skal kula bli svingt og kjeglene få svi. Sportsbaren er åpen og glasset er fult. Blomst IL er klare for kamp, og det skal lukte mer svette og tigerbalsam enn noen gang. Det blir servert lave skuldre og høye kneløft, hvor du er en spiller på lik linje med Blomst. Sammen er vi sterke, og nye rekorder skal nås.

Blomst har spilt inn et rykende ferskt album som snart er klar for verden og veven. Den svært dyktige vokalisten Ida Dorthea Horpestad tar deg med på en reise gjennom livets rariteter og barnsligheter, til livets normaliteter og ensomheter.

Trommisen tok litt hardt i og trommene måtte derfor samles sammen igjen i løpet av opptredenen. La deg ikke lure av det "snille" sportsantrekket. Dette er fett!

Når vi trodde det ikke kunne bli bedre, kom Death By Unga Bunga.

death by ungabunga

Death By Unga Bunga  Foto: Frank Tverran

Death By Unga Bunga slapp 2021s objektivt beste album, Heavy Male Insecurity, de har opptrådt på Lindmo, laget eget øl og spilte den mest stormannsgale strømmekonserten i hele 2020. I oktober 2021 spilte de på et fullsatt Vulkan Arena i Oslo, og i 2022 planlegger de å gi resten av Norge den samme opplevelsen.

Death By Unga Bunga er et band som må oppleves live. De er jo allerede best på plate, men i konsertformat blir det virkelig tydelig hvor stor klasseforskjell det er mellom DBUB og resten av folka som spiller såkalt rock. Med sine frekke hooks, og dumsmarte tekster, eksplosive live shows, og generell ultra-coolness, blir Death By Unga Bunga stadig bare bedre og bedre. De oppsummerer virkelig alt som er fett med rock ’n’ roll.

Vi fikk høre solid rock. En musikalsk höjdare.

sebastian

Vokalist Sebastian Ulstad Olsen   Foto: Frank Tverran

Sist redigert søndag, 24 juli 2022 20:17

Andre saker å lese

Norge vil forby søskenbarnekteskap

30-09-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Norge vil forby søskenbarnekteskap

Regjeringen har sendt ut forslag til ny ekteskapslov. Den foreslår blant annet å gjøre ekteskap mellom søskenbarn forbudt.

Les mer i RingeriksAvisa

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

29-09-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

Frp-leder Sylvi Listhaug er sterkt kritisk til at regjeringen setter av 15 milliarder til grønn omstilling samtidig som folk sliter med å få endene til å møtes.

Les mer i RingeriksAvisa

Studie: Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag – på 35.-plass i verden

28-09-2023 Sport NTB - avatar NTB

Studie: Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag – på 35.-plass i verden

To norske lag er inne i topp 100 blant klubblagene som dominerer sine ligamotstandere mest ut fra fire nøkkelparametere, viser en ny studie.

Les mer i RingeriksAvisa

Nytt bakeri

27-09-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

CAKE HOUSE HØNEFOSS VERONIKA BALOGOVÁ er navnet på det nye kakebakeriet på Helgelandsmoen. Innehaver er Veronika Balogová.Formålet er salg av egenproduserte kaker og bakevarer, samt catering med salg av egenprodusert...

Les mer i RingeriksAvisa