fredag, 29 juli 2022 08:16

«Veggen» Haaland kan skape norsk fotballhistorie

Skrevet av NTB-Espen Hartvig
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Erling Braut Haaland har fått et veggmaleri av seg selv på 17 x 10 meter i Manchester sentrum. Erling Braut Haaland har fått et veggmaleri av seg selv på 17 x 10 meter i Manchester sentrum. Foto: Espen Hartvig / NTB

Spillselskapene holder Erling Braut Haaland som klar favoritt til å bli Premier League-toppscorer. Han er allerede sentral i gigantisk gatekunst i Manchester.

I Port Street lyser et veggmaleri på nær 200 kvadratmeter av nordmannen mot byens sentrum. Det er nesten 20 meter høyt og ti meter bredt og ble sluttført kort etter at overgangen ble offentliggjort tidligere i juli.

Lykkes Haaland med å bli toppscorer i ligaens 30. år, vil han bli første nordmann til å sikre seg gullstøvelen.

– Det kommer inn ganske mange kuponger med Haaland som toppscorer om dagen, sier en vert i en spillebutikk i sentrum av Manchester til NTB.

Haaland gir cirka 3,5 ganger innsatsen hos en rekke av de mange bookmakerne i England. Det er klart lavere enn Mohamed Salah (Liverpool) og Harry Kane (Tottenham) som følger nærmest.

Kan slå Solskjær

Ole Gunnar Solskjær er beste nordmann med en delt tredjeplass på toppscorerlisten i Premier League. Den oppnådde han sesongen 1996-97 med 18 mål.

Etter det har fire norske spillere vært inne blant topp-10: Steffen Iversen (14 scoringer, 1999-00), Solskjær (17, 2001-02), John Carew (13, 2007-08) og Joshua King (16, 2016-17).

Haaland er ventet å komme på banen i Community Shield-kampen mot Liverpool i Leicester lørdag.

Den engelske eliteserien tar til neste uke. Haaland og Manchester City starter borte mot West Ham søndag.

Tilpasse seg

Torsdag kveld uttalte City-manager Pep Guardiola seg om blant annet Haaland.

– Vi skal overføre kvaliteten fra de nye spillerne, slik at de kan bidra til måten vi spiller på. Men vi kommer ikke til å endre måten vi spiller på. Hvorfor skal vi gjøre det når vi klarte oss ganske bra de siste sesongene?, sa Guardiola til Citys nettsted.

Han la så til at han synes det ser bra ut for nykommerne etter kort tid i ny klubb.

Guardiola har til gode å vinne mesterligaen med andre klubber enn Barcelona. Med Haaland på laget, mener mange eksperter at den trenden brytes neste år.

Andre saker å lese

Norsk kommune vurderer å tilby strøm til 50 øre

10-08-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Norsk kommune vurderer å tilby strøm til 50 øre

Lokalpolitikerne i kraftkommunen Suldal ønsker å tilby innbyggerne sine strøm til 50 øre per kilowattime (kWh). Kommunen skal vurdere tiltaket i september.

Les mer i RingeriksAvisa

Quasar uten revisor

10-08-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Quasar uten revisor

Etter at Akonto Revisjon AS hadde en gjesteopptreden på ca ett år i Quasar Services Norway AS, står nå foretaket uten revisor.

Les mer i RingeriksAvisa

En siste hilsen

09-08-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

En siste hilsen

En siste hilsen fra en generasjon som aldri får kjøre med Ringeriksbanen. Så gjenstår det å se om nye generasjoner kan spa den opp igjen.

Les mer i RingeriksAvisa

Marius Naume med 5.plass i NM-runden

09-08-2022 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Marius Naume med 5.plass i NM-runden

Etter en kjøretur på 100 mil og 14 timer kom teamet til Marius hjem fra NM runden i Mo I Rana.

Les mer i RingeriksAvisa