mandag, 13 mars 2023 12:30

Eirik Jensen løslates midlertidig

Skrevet av
Ekspolitimann Eirik Jensen blir midlertidig løslatt av helsemessige årsaker. Ekspolitimann Eirik Jensen blir midlertidig løslatt av helsemessige årsaker. Foto: Geir Olsen / NTB

Den narkotika- og korrupsjonsdømte tidligere polititoppen Eirik Jensen løslates midlertidig fra fengsel. Han er soningsudyktig på grunn av sviktende helse.

I første omgang blir Jensen løslatt i seks måneder, i det som kalles et straffeavbrudd, skriver VG.

– Vi har jobbet over tid med denne løslatelsen, som har vært svært viktig helsemessig for Jensen, og måttet prioriteres fremfor gjenåpningsspørsmålet. Nå vil han få tid til å arbeide videre med straffesaken i fred og ro, og gjenvinne sin helse. Det er en klok avgjørelse fra Kriminalomsorgens side, sier den tidligere politilederens advokat, John Christian Elden, til avisen .

Kriminalomsorgen kan beslutte at gjennomføringen av straffen skal avbrytes blant annet hvis domfeltes helsetilstand tilsier det.

Den tidligere polititoppen ble i 2020 dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av hasj. Borgarting lagmannsrett fant det bevist at Jensen hjalp narkotikadømte Gjermund Cappelen med å smugle store mengder hasj inn i Norge.

Ragna Vikre om løslatelsen: – Han er nedkjørt

Eirik Jensen blir hentet hjem i ettermiddag etter å ha blitt kjent soningsudyktig av helsemessige årsaker. – Han er nedkjørt, sier samboer Ragna Vikre.

– Jeg skal bidra så godt jeg kan med å få ham på beina igjen. Han er veldig redusert, sier Vikre til NTB i forbindelse med at Eirik Jensen midlertidig løslates fra fengselet av helsemessige grunner.

Jensen får komme hjem allerede mandag ettermiddag. Han blir fulgt opp av helsepersonell, psykiatere og personene han har rundt seg.

– Jeg er veldig glad for at kriminalomsorgen har tatt en fornuftig avgjørelse. Det viktigste nå er få Eirik på beina igjen, både fysisk og psykisk. Det handler først og fremst å få ham til å falle til ro og inn i mer normale rutiner. Få trent litt og gå turer i skogen, sånne ting, sier Vikre.

Sist redigert mandag, 13 mars 2023 13:20

Andre saker å lese

Russland: Vil ha bedre luftvern i Moskva

22-03-2023 Nyheter NTB-AFP - avatar NTB-AFP

Russland: Vil ha bedre luftvern i Moskva

Luftvernsystemene i Russlands hovedstad Moskva skal moderniseres, ifølge forsvarsminister Sergej Sjojgu.

Les mer i RingeriksAvisa

Høyre med ny knallmåling

21-03-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre med ny knallmåling

Regjeringsmakten ville skiftet til borgerlig side dersom det var valg i dag, ifølge ny måling. Høyre får 34,6 prosent.

Les mer i RingeriksAvisa

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

21-03-2023 Nyheter NTB-TT - avatar NTB-TT

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

Tross økt innsats fra politiet mot skytinger og sprengninger i Stockholm, er det så langt ingenting som tyder på at den gjengrelaterte voldsspiralen avtar.

Les mer i RingeriksAvisa

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

21-03-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

Papirløse barn lever med angst og får ikke nok helsehjelp eller skolegang, ifølge en ny rapport fra Kirkens Bymisjon. De påpeker brudd på barnekonvensjonen.

Les mer i RingeriksAvisa