torsdag, 27 april 2023 08:16

Flere hundre tusen har ennå ikke åpnet skattemeldingen

Skrevet av
Fristen for å sende inn årets skattemelding er 30. april. Få dager før fristen har flere hundre tusen nordmenn ennå ikke åpnet skattemeldingen sin. Fristen for å sende inn årets skattemelding er 30. april. Få dager før fristen har flere hundre tusen nordmenn ennå ikke åpnet skattemeldingen sin. Foto: Terje Pedersen / NTB

Til tross for at fristen for å levere skattemeldingen kun er noen dager unna, har rundt 400.000 nordmenn fremdeles ikke sjekket om deres opplysninger stemmer.

Tall fra Skatteetaten viser at få dager før innleveringsfristen har 2,6 millioner nordmenn levert skattemeldingen, mens rundt 1,5 millioner har fått skatteoppgjøret sitt. Det er betalt ut over 15 milliarder kroner, noe som er mer enn på samme tid i fjor.

Men selv om veldig mange allerede både har levert skattemeldingen og fått utbetalt penger man har til gode, er det flere hundre tusen som ikke engang har åpnet skattemeldingen, ifølge Skatteetaten.

– Det er ditt ansvar å sjekke at opplysningene er riktige, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

Flere ting å sjekke

Hun understreker at det er viktig å ikke bare sjekke om man ligger an til å måtte betale restskatt eller har skattepenger til gode. Man må også sjekke at opplysningene Skatteetaten har hentet inn, stemmer, og om noe mangler.

– Det kan være at du skal ha mer penger til gode enn hva den nesten ferdige skattemeldingen viser, forklarer skattedirektøren.

Blant annet må man selv fylle ut reisefradrag, informasjon om eiendom, salg av bolig eller verdier du har i andre land.

Kan gjøre endringer

Fristen for å sende inn skattemeldingen er søndag 30. april, men dersom man oppdager feil eller mangler i etterkant, kan man selv rette opp i det på Skatteetatens nettsider.

Det gjør man ved å skrive inn endringene og levere skattemeldingen på nytt, og det kan gjøres når som helst opptil tre år etter leveringsfristen.

Siden årets leveringsfrist faller på en søndag, regnes det heller ikke som for sent om man leverer skattemeldingen tirsdag 2. mai. Man kan også søke om utsatt leveringsfrist om nødvendig, og da blir fristen automatisk utsatt med 30 dager.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa