torsdag, 27 april 2023 11:44

Sommerens mest ettertraktede europeiske reisemål  

Sommerens mest ettertraktede europeiske reisemål   Foto: Daria Nepriakhina/Unsplash

Enten det frister med sol, strand og bading eller kulturelle og inspirerende storbyer, har Europa alt du leter etter for å skape en uforglemmelig sommerferie. Med enkel tilgang via flyselskapene og utallige med flotte overnattingssteder å velge mellom, vil du finne både transport og losji i alle prisklasser.

 

Sommerferie er som regel noe de fleste ser frem til. Her gir vi deg en oversikt over ettertraktede reisemål i Europa for denne sommeren, men først skal vi se på nyttige tips som det kan være lurt å ha med seg.

Reisetips for en sikker og trygg sommerferie

På reise kan det skje uforutsette hendelser som gjør at man kan ha behov for hjelp underveis. Etter mange timer i solen kan man for eksempel oppleve solstikk, bli solbrent eller kanskje man til og med endelig har tid til å tenke over helseproblemer som har plaget en i lang tid, uten at man har tatt seg tid til å ta tak i det tidligere. Her er et par nyttige tips det kan være lurt å ha med seg på reisen:

  • Riktig og tilstrekkelig forsikring kan hjelpe deg i uheldige situasjoner. Det kan for eksempel være at du leier en bil under ferien og opplever et uhell. Riktig forsikring kan da hjelpe deg ut av knipen på en litt enklere måte.
  • Få nettbasert legehjelp mot helseproblemer og tilstander. Besøk en nettbasert helsetjeneste for å behandle ulike tilstander som erektil dysfunksjon, prevensjon, hårtap, vekttap, bli kvitt nikotinavhengighet, astma og andre plager.

Topp tre reisemål for strandliv

Europa byr på alt fra langstrakte og yrende sandstrender med deilige badetemperaturer til turkise og klare havområder hvor du kan ligge i fred og ro på en egen liten klippe. Her gir vi deg våre topp tre reisemål for sommerens badeferie:

  1. Paros, Hellas
    Paros er en av Hellas’ nydeligste øyer med små, trange og koselige gater med hvitmalte murbygninger og lyseblå vinduskarmer rundt hvert hjørne. Denne øya er proppfull av sjarm og krystallklart vann. Her vil du kunne oppleve sol, bading og den ekte greske kulturen.
  2. Torrevieja, Spania
    Like i nærheten av turistmålet Torrevieja ligger stranden La Mata som er 2,5 km lang. For deg som elsker å ligge på stranda dagen lang og ta inn alle vitaminene fra solen og bade i deilige temperaturer, vil dette være det perfekte reisemålet.
  3. Varna, Bulgaria
    Bulgaria blir et stadig mer populært reisemål for sommerferien, og byen Varna byr på alt du kan tenke deg for en uforglemmelig sommerferie. Med både et yrende byliv og en populær bystrand, vil du finne alt du trenger i denne flotte byen. Du finner også flotte grønne parker hvor du kan ta en pause fra solen.

Nyt en europeisk sommer

Europa har, som her beskrevet, både byliv og langstrakte strender å velge mellom som årets reisemål for sommeren. Det viktigste når man reiser på ferie er å velge et reisemål som passer for egne behov og samtidig tar noen forholdsregler både før og under reisen. Sørg for å ha alt av forsikringer og viktigste kontaktnumre på plass og nyt en uforglemmelig sommerferie.

Kilder og tilleggsinformasjon:

  1. Statistisk sentralbyrå: Spania mest populære reisemål for nordmenn

  2. Aftenposten: Lonely Planet avslører de beste stedene å reise til i 2023

green balls

Sist redigert torsdag, 27 april 2023 11:53

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa