tirsdag, 02 mai 2023 10:12

Nakkerudgutten Niklas Eker Abrahamsen(18) med racingseier i Danmark

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Niklas Eker Abrahamsen Niklas Eker Abrahamsen Foto: Privat

Racing-sesongen 2023 startet på Padborg Park i Danmark denne helgen.

I sesongen 2023 skal Niklas delta i Citroen DS3 Racing Cup, en Nordisk serie som består av 12 løp fordelt i en lang sesong fra april til oktober. Det blir løp i Danmark, Norge og Sverige.

Niklas, som kjører for det danske teamet Insight Racing, vant årets 2. løp med god margin på 4,5 sekunder ned til 2. plass og 8 sekunder ned til 3.plassen. Dette skjedde ikke helt uten dramatikk tidligere på dagen, til tross for en strålende kvalifisering til 2. startspor.

- Vi kjørte jo to løp denne søndagen på Padborg Park, men i det første løpet fikk jeg bare kjørt to runder. I racing, med hard belastning på utstyret så kan tekniske problemer oppstå når du minst venter det, så vi måtte bryte med problemer med giroverføringen. Bilen ville rett og slett ikke i 3.gir, sier Niklas.

- Heldigvis har jeg et team med svært dyktige mekanikere, så etter et par timer med reparasjoner, hvor girkasse og halve fronten av motoren var ute av bilen, ble jeg klar for det 2.løpet. Da jeg ikke fikk noen god plassering pga. disse problemene i første løpet, måtte jeg starte helt nede på 9.plass. Med kun 15 minutter lengde på løpet måtte jeg ta store sjanser på de første rundene for å kunne ha en mulighet, sier Niklas.

- Fra teamet fikk jeg beskjed om å gi alt, så jeg var litt spent, men jeg fikk en god start og avanserte raskt oppover i feltet. Etter en og en halv runde hadde jeg tatt meg opp til 3. plass, men jeg så at jeg hadde mer tempo inne enn de to som lå foran meg. Etter fire runder hadde jeg tatt meg opp til 2. plass og startet jakten på lederen. På løpets sjette runde var jeg i rygg på lederen og vi hadde en fin og tett kamp i over en halv runde, side om side, som endte med en litt vågal innbremsing mot en hårnål fra min side. Det gikk etter planen og fra sjette runde og frem til målflagget på runde fjorten kunne jeg kontrollere inn til seier, sier en svært godt fornøyd Niklas som nå vender oppmerksomheten mot avgangseksamen fra VG3 Idrettsfag.

Nå er det Norge som står for tur med to løp på Rudskogen 9. og 10. juni.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Jakob Våthatt: Et tradisjonsrikt værmerke i Norge

25-07-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Jakob Våthatt: Et tradisjonsrikt værmerke i Norge

Nå peker stadig flere værmerker mot en flott periode med med sol og sommervær.

Les mer i RingeriksAvisa

Nedgang i tallet på vrakede biler

25-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Nedgang i tallet på vrakede biler

De siste fem årene har tallet på biler som vrakes, gått ned år for år. I fjor ble det vraket nær 27 prosent færre biler enn i 2018.

Les mer i RingeriksAvisa

TorsdagsQuiz

25-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens spørsmål. Svaren finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Bil påkjørt av tog i Sarpsborg

24-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bil påkjørt av tog i Sarpsborg

En bil er påkjørt av et tog i Sarpsborg, opplyser politiet. Nødetatene er på vei.

Les mer i RingeriksAvisa