torsdag, 27 april 2023 08:27

Haaland hylles etter «bulldoser»-opptreden – lav karakter til Ødegaard

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Erling Braut Haaland (i midten) slo ut håret like før han scoret på overtid i Manchester Citys 4-1-seier over tabelltopp Arsenal i Premier League onsdag. Erling Braut Haaland (i midten) slo ut håret like før han scoret på overtid i Manchester Citys 4-1-seier over tabelltopp Arsenal i Premier League onsdag. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Erling Braut Haaland og Manchester City omtales som hardtslående majesteter etter 4-1-nedsablingen av serieleder Arsenal.

Engelske fotballskribenter holdt ikke igjen på superlativene etter onsdagens City-show. Oliver Holt i Daily Mail mener de lyseblå var «keiserlig gode» og at spillet var på et høyere nivå enn vanlig.

«Duell om serietittelen? Nei, dette var en henrettelse av Manchester Citys eksekusjonspelotong», er inngangen på Holts analyse.

Videre skriver han at Haaland og Kevin De Bruyne «har utviklet et nærmest telepatisk forhold som smadrer motstanderne». Haaland spilte ballen videre til Citys tomålsscorer på 1-0 og 3-0. Selv gjorde han hjemmelagets fjerde scoring fem minutter på overtid.

På børsen til The Guardian var duoen de eneste som fikk karakteren 9. I motsatt ende fikk Martin Ødegaard og tre andre Arsenal-spillere 3 som score. «Anonym første omgang fra kapteinen ble verre», skriver avisen om Ødegaard.

Drammenseren får kritikk for måten han ga bort ballen på til Haaland forut for 3-0-målet. Aaron Ramsdale, Bukayo Saka og Gabriel Jesus fikk de beste karakterene (5) i Arsenal-leiren.

The Telegraph peker på Haalands fryktinngytende oppvisning mot Arsenals midtstopper Rob Holding som en nøkkelfaktor maktdemonstrasjonen. Avisen mener jærbuen spilte som en bulldoser i «et pinlig misforhold».

«Kanskje burde vi ikke bli overrasket over å se en mann som bruker 6000 kalorier om dagen, riste av seg en Premier League-stopper som om han var en flue i nakken», skriver James Ducker i The Telegraph.

Manchester City står med sju strake seirer i Premier League og styrer mot sin femte serietittel under Pep Guardiola. Laget er to poeng bak Arsenal med to kamper mindre spilt enn ligalederen.

NTB

Andre saker å lese

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

Just Padel Group (JPG) har bestemt seg for å anke dommen fra Agder tingrett der den tidligere skihopperen Anders Jacobsen ble tilkjent flere millioner kroner.

Les mer i RingeriksAvisa

To Hallinger varetektsfengslet for voldtekt og filming av tenåring

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

To menn er i Buskerud tingrett varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, siktet for å ha voldtatt og filmet en tenåring.

Les mer i RingeriksAvisa

Voldshendelse på Solli plass: Mann alvorlig skadet

18-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann fikk hodeskader da han ble slått ned på Solli plass i Oslo natt til torsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

På vei ut av døren som helseminister, fastslår Ingvild Kjerkol (Ap) at fastlegeordningen er på bedringens vei. I fjor kom det 237 nye fastleger.

Les mer i RingeriksAvisa