mandag, 22 mai 2023 08:12

Pappa Haaland: – Et fantastisk førsteår

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
Erling Braut Haaland og pappa Alf-Inge Haaland med den store pokalen som beviset på at City er seriemester. Erling Braut Haaland og pappa Alf-Inge Haaland med den store pokalen som beviset på at City er seriemester. Foto: Martin Rickett / PA via AP / NTB.

Manchester City-fansen stormet ut på banen for å feire seriegullet etter 1-0-seieren over Chelsea, og all annen markering av gullet måtte vente.

Mange av spillerne, inkludert innbytter Erling Braut Haaland spurtet inn i spillertunnelen straks dommeren blåste av kampen.

Manchester City var seriemester før kampen mot Chelsea startet. Det ble de fordi Nottingham Forest slo tabelltoer Arsenal 1-0 lørdag.

Slik sett kom ikke feiringen helt uventet. Tusenvis av fans flokket seg rundt på banen.

Etter hvert ble banen tømt for folk igjen, og utdelingen av medaljer og stor pokal kunne settes i gang.

– Dette er en fantastisk dag. Erling er glad i å dele opplevelser, og vi er takknemlig for at vi får lov til å bli med. Det har vært en fantastisk førsteår i Manchester, sa pappa Alfie Haaland til Viaplays Jan Åge Fjørtoft.

Manchester City-manager Pep Guardiola hvilte sine beste menn, men Julian Alvarez sørget for at seriemesteren slo Chelsea 1-0 med de nest beste på plass.

Pep Guardiola hadde gjort ni endringer fra startoppstillingen mot Real Madrid i Champions League, men selv med B-laget trengte Manchester City bare drøyt ti minutter før de tok ledelsen hjemme på Emirates.

Det startet med en stygg feilpasning av Wesley Fofana. Kalvin Phillips snappet opp ballen og ga den til Cole Palmer. Sistnevnte spilte fri en umarkert Julian Alvarez, og argentineren sendte ballen sikkert ned i det venstre hjørnet med høyrefoten.

Alvarez gjorde også 2-0 i 2. omgang, men VAR ble koblet inn, og scoringen ble annullert grunnet en hands i oppspillet.

Med to kamper igjen topper City tabellen med sju poeng ned til Arsenal. Seriemesterskapet er udiskutabelt. Manchester City møter Brighton allerede onsdag.

– Det er verdens beste følelse. Jeg hadde ikke drømt om dette da jeg forlot Tottenham, sa høyreback Kyle Walker til Sky Sports.

Klart best

City var klart bedre enn Chelsea i starten av kampen og lot bortelaget knapt låne ballen. Men Chelsea hevet seg etter hvert og var det farligste laget mot slutten av omgangen. De spilte seg fram til et par store sjanser, og bare en god Stefan Ortega i City-buret hindret baklengsmål. Ortega hadde en stor parade da Raheem Sterling kom alene med ham i det 35. minutt.

Haaland var blant dem som startet på benken, men i 2. omgang ble satt i oppvarming til full jubel blant fansen på tribunen. 73 minutter var spilt da Haaland ble byttet inn for Riyad Mahrez.

Vunnet

Etter hvert kom flere andre bra den kruttsterke på benken inn på banen, blant dem Kevin De Bruyne. Men flere mål kom det ikke selv om City presset stort. Haaland kom ikke til noen store sjanser i løpet av innhoppet.

Manchester City har vunnet serien fem av de seks siste sesongene. De har vunnet de tre siste på rappen.

Manchester City hadde slått Chelsea tre ganger tidligere denne sesongen. Søndag kom nummer fire.

Om to uker er det FA-cupfinale mot Manchester United. Da kan tittel nummer to komme. 11. juni er det finale i Champions League mot Inter i Istanbul.

NTB

Andre saker å lese

Betongsaging i Jevnaker

07-06-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Elite Betongsaging AS er egistrert med adresse Musemyrveien 2 i Jevnaker kommune. Aksjekapitalen er kr 30.000. Formål: Betongsaging, kjerneboring, riving, splitting av fjell. Daglig leder og styreleder er Brian Strands Petersson. Med...

Les mer i RingeriksAvisa

Datatilsynet: Strømming av barneidrett kan i praksis bli umulig

06-06-2023 Nyheter NTB-Andreas Jakobsen og Stian Grythaugen - avatar NTB-Andreas Jakobsen og Stian Grythaugen

Datatilsynet: Strømming av barneidrett kan i praksis bli umulig

Datatilsynet mener strømming av barneidrett som hovedregel ikke kan gjennomføres lovlig etter personvernregelverket.

Les mer i RingeriksAvisa

Koronasertifikatet legges ned 30. juni

06-06-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Koronasertifikatet legges ned 30. juni

Fra 30. juni fjernes EUs koronasertifikat fra Helse-Norge. Årsaken er at ordningen blir opphevet.

Les mer i RingeriksAvisa

Snekkertjenester i Hole

06-06-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Start Montering AS er et nytt firma registrert i Hole med en kapital på kr 30.000.

Les mer i RingeriksAvisa