tirsdag, 20 juni 2023 08:00

Ny racingseier til Niklas Eker Abrahamsen

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Niklas på toppen av pallen Niklas på toppen av pallen Foto: Privat

Niklas Eker Abrahamsen (18) kjørte inn til årets andre seier i den nordiske serien Citroen DS3 Racing Cup på Ring Djursland i Danmark i helgen. Han sanket dermed nye verdifulle poeng i mesterskapet.

- Jeg tror aldri jeg har vært så varm i løpsbilen noen gang, sier Niklas når han ser tilbake på en helg med stort sett skyfri himmel på Jylland i Danmark og 25 grader i skyggen.
- Det ble veldig varmt, og det var også et problem for bilen og ikke bare meg. Jeg var nok litt for brutal med bilen under lørdagens kjøring, så vi fikk altfor varme dekk, noe som gjør det veldig glatt, sier Niklas.
Men likevel klarte han, sammen med teamsjefen sin i Insight Racing, å jobbe hardt med seg selv for å finne ekstra fart til søndagen.
- Det rare er kanskje å si at jeg måtte kjøre saktere for å kjøre fortere, men det var faktisk tilfelle, sier Niklas.
- Jeg ble korrigert av teamsjef Martin Jensen etter å ha sett mye video innefra bilen og han ga meg en oppgave jeg egentlig ikke liker; nemlig å bremse tidligere. Men det viste seg jo at dette var korrekt, for da gjorde jeg livet enklere for meg selv for å finne en god linje gjennom og ut av svingene, samtidig som vi var snillere med dekkene.

Men det ble fortsatt ingen «walk-over» inn til mål, selv om Niklas tok ledelsen allerede fra løpets andre runde.
- Jeg ble veldig hardt presset i hele finalen så det var noen lange 15 minutter i sterk varme, men jeg klarte å kjøre både i godt tempo og defensivt nok til at en forbikjøring ble vanskelig for de som kom bak. Ikke før siste runde begynte jeg å se litt avstand til bilene i speilene mine og til slutt vant jeg med 0,3 sekunders margin til nestemann, sier Niklas som har lagt bak seks av tolv løp i årets mesterskap.

- Vi hadde en litt trøblete helg på Rudskogen i Norge for en uke siden, så det å kunne hente hjem en ny seier nå føltes veldig godt. Vi tok helt OK med poeng på løpene hjemme i Norge også, men det er selvsagt noe helt spesielt å stå på toppen av pallen, så det gjør vi gjerne igjen i flere løp, sier en glad og fortsatt litt varm Abrahamsen.

Nå venter en travel uke for Niklas på Arctic Circle Raceway i Mo i Rana, under årets ACR Motorfestival.

- Jeg er ungdomsambassadør for ACR og jeg gleder meg veldig til å besøke denne flotte banen igjen, hvor jeg under arrangementet skal bidra med presentasjoner for ungdom som vurderer å starte med motorsport.

Neste løp for Niklas på kalenderen i Citroen DS3 Racing Cup er hos «søta bror», nærmere bestemt på Falkenberg Motorstadion den 8. og 9. juli.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

Just Padel Group (JPG) har bestemt seg for å anke dommen fra Agder tingrett der den tidligere skihopperen Anders Jacobsen ble tilkjent flere millioner kroner.

Les mer i RingeriksAvisa

To Hallinger varetektsfengslet for voldtekt og filming av tenåring

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

To menn er i Buskerud tingrett varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, siktet for å ha voldtatt og filmet en tenåring.

Les mer i RingeriksAvisa

Voldshendelse på Solli plass: Mann alvorlig skadet

18-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann fikk hodeskader da han ble slått ned på Solli plass i Oslo natt til torsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

På vei ut av døren som helseminister, fastslår Ingvild Kjerkol (Ap) at fastlegeordningen er på bedringens vei. I fjor kom det 237 nye fastleger.

Les mer i RingeriksAvisa