onsdag, 13 september 2023 07:57

Nå kan du få «svart belte i buss»

Skrevet av
Vegvesenet oppfordrer til bruk av sikkerhetsbelte på buss. Etter å ha gjennomføre kontroll flere steder, er de straks i gang med kampanjen «svart belte i buss». Vegvesenet oppfordrer til bruk av sikkerhetsbelte på buss. Etter å ha gjennomføre kontroll flere steder, er de straks i gang med kampanjen «svart belte i buss». Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Over 7000 busspassasjerer ble kontrollert for beltebruk forrige uke, der 354 satt uten belte. Nå lanserer Vegvesenet kampanjen «svart belte i buss».

Etter kontrolluken fortsetter fokuset videre i digitale medier med en helt ny kampanjefilm som er inspirert av filmklassikeren «Karate Kid», skriver Vegvesenet i en pressemelding.

– Med denne filmen har vi forsøkt å skape vår egen svart-belte-helt, og fortelle historien om reisen fra belteløs til svart belte, derav navnet «svart belte i buss», sier prosjektleder Ingvild Ryengen-Bjerke i Statens vegvesen

Med den nye kampanjen håper Vegvesenet at folk lettere husker å bruke belte i buss.

Det gjennomføres stadig kontroll på bruk av belte i buss. Totalt 7293 passasjerer ble kontrollert forrige uke. 1562 av dem i Vestland, 1044 i Viken og 1033 i Agder.

– Målet vårt er at flest mulig skal bli mer bevisste på beltebruk også i buss, og vi ønsker at det blir til en god vane, på lik linje som å bruke belte i bilen, sier Ryengen-Bjerke.

Andre saker å lese

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

29-09-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Listhaug refser regjeringens grønne milliardplaner

Frp-leder Sylvi Listhaug er sterkt kritisk til at regjeringen setter av 15 milliarder til grønn omstilling samtidig som folk sliter med å få endene til å møtes.

Les mer i RingeriksAvisa

Studie: Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag – på 35.-plass i verden

28-09-2023 Sport NTB - avatar NTB

Studie: Bodø/Glimt er Norges mest dominerende lag – på 35.-plass i verden

To norske lag er inne i topp 100 blant klubblagene som dominerer sine ligamotstandere mest ut fra fire nøkkelparametere, viser en ny studie.

Les mer i RingeriksAvisa

Nytt bakeri

27-09-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

CAKE HOUSE HØNEFOSS VERONIKA BALOGOVÁ er navnet på det nye kakebakeriet på Helgelandsmoen. Innehaver er Veronika Balogová.Formålet er salg av egenproduserte kaker og bakevarer, samt catering med salg av egenprodusert...

Les mer i RingeriksAvisa

Hovland fra pengeregn til spill om ære i Ryder Cup

27-09-2023 Sport NTB - avatar NTB

Hovland fra pengeregn til spill om ære i Ryder Cup

Pengene flommer på PGA-touren i golf. Men når Viktor Hovland spiller Ryder Cup, er det ikke en krone å hente.

Les mer i RingeriksAvisa